Medlemmar: 8851 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud är sugen på mer guld.

Giroud: "Vi kan utmana om titeln"

fre 3 aug 2012 kl 08:33

Arsenal kanske inte är storfavoriter till att vinna ligan i år men Giroud är övertygad om att klubben kan göra det som Montpellier lyckades med förra säsongen.

Nyförvärvet Olivier Giroud hoppas att Arsenal ska kunna göra det som hans tidigare lag Montpellier lyckades med i den franska ligan förra säsongen. Att slå storfavoriterna och vinna ligatiteln trots att man inte kan tävla på det finansiella planet.
Giroud vann skytteligan i Frankrike med 21 mål och nu är han beredd att göra samma sak i den engelska ligan.
- Det var en fantastisk säsong förra året, som spelare glömmer man inte bort en ligatitel i första laget, säger han till Arsenal Player.
- Vi hade en bra mental inställning, bra kvalité och bra spelare, nu ser jag fram emot att göra samma sak i Arsenal. Det var därför jag valde Arsenal. Med Montpellier trodde ingen att vi skulle vinna så det gjorde det ännu mer fantastiskt. Med Arsenal är vi kanske inte heller favoriter, inte som Manchesterklubbarna. Vi är outsiders, men jag är säker på att vi kan göra någonting stort. Det var det vi gjorde med Montpellier, och jag är stolt över vad jag åstadkom där.

Giroud förklarar också att det är viktigt med en bra start, att få upp självförtroendet och att målen börjar komma tidigt.
- Jag gjorde två hattricks förra säsongen och det är bra för självförtroendet för en anfallare. Man tar sig upp i skytteligan och det gör att man känner sig starkare. För en anfallare är det jätteviktigt att göra mål och jag har gjort det under hela min karriär. Det gör att man rör sig framåt och inte börjar tvivla på sig själv.

Giroud är inte ensam om att hoppas på att kunna bevisa att pengar fortfarande inte är allt i den moderna fotbollen.