Medlemmar: 8810 st.

Lekande lätt för Arsenal.

Tennissiffror när Arsenal vann!

lör 15 sep 2012 kl 16:15

Arsenal var på spelhumör under lördagen då man såg till att krossa Southampton med hela 6-1. Två självmål (skapade av Gibbs), Gervinho x2, Podolski och Walcott fick alla jubla rejält!

Fantastiskt väder, ett Emirates dränkt i solljus och alla förutsättningar för en underbar fotbollsafton - och så skulle det bli.

Första halvlek

Matchen började som väntat med ett Arsenal som pressade högt upp i banan utan att riskera för stora öppningar i defensiven. Lukas Podolski valde att testa Kelvin Davis väldigt tidigt, men långskottet blev inga problem för Southampton-keepern. Bara någon minut senare fick Cazorla chansen att sätta ledningsmålet efter ett inlägg av Oxlade-Chamberlain, men bollen gick olyckligtvis långt över mål.

Det skulle dock inte ta lång tid innan The Gunners fick fira. Tio minuter in i matchen tappade Lukas Podolski bollen vid mittplan, men gav inte upp, utan kämpade till sig bollen och tog stora kliv framåt i banan. Precis utanför straffområdet valde han att passa den till Kieran Gibbs som avlossade ett skott mot mål. Davis tappade bollen som långsamt rullade mot mållinjen där den f.d. AIK-backen Jos Hooiveld stötte in den i eget mål. 1-0 to the Arsenal!

Southampton behövde mer självförtroende, men trots ett bättre passningsspel hjälpte det föga. Istället återtog Arsenal taktpinnen och spelade väldigt fin fotboll. Bland annat hade Mertesacker en farlig nick på mål efter en hörna. Laget fortsatte med sin fina fotboll och samspelet mellan nyförvärven Lukas Podolski och Santi Cazorla var speciellt underhållande att se.

Några minuter innan halvtid byttes matchens enda målskytt - Hooiveld - ut på grund av skada medan Steven Davis orsakade en frispark efter en tuff tackling på Francis Coquelin. Upp stegade Lukas Podolski som valde att dra till med vänstern - rakt in i mål! Ett otroligt vackert frisparksmål och 2-0 till Arsenal!

Målfyrverkeriet skulle bara fortsätta! Några minuter efteråt skickade Mikel Arteta upp en boll längs kanten där Gervinho kunde springa sig nästan helt fri och skicka in 3-0 bakom Davis! Arsenal dominerade allt och alla! Dryga minuten senare skulle det bli hela 4-0! Gervinho snappade upp bollen, skickade den till Gibbs på kanten som sköt in ett inlägg som tog på Nathaniel Clyne och gick in i mål. Gibbs orsakade således det andra självmålet för Southampton! 4-0!

Precis innan halvtid skulle dock Arsenal släppa in sitt första mål för säsongen. Wojciech Szczesny missade att plocka ner ett inlägg och Daniel Fox kunde skicka in 4-1 i öppet mål. Oturligt och olyckligt, men det är svårt att klaga när man gjort fyra mål på en halvlek. Minuten senare blåste domaren för halvtid.

Andra halvlek

Andra halvlek började lite mer svajjigt för Arsenal som tillät Southampton kliva upp i banan. Gästerna fick mer mod och borde ha satt 4-2 när Rickie Lambert fick ett kanonläge i straffområdet. Hemmalaget började dock ta tillbaka allt mer initiativ och Gervinho, Cazorla och Oxlade-Chamberlain imponerade stort.

Med tjugo minuter kvar gjorde Arsenal 5-1 och Gervinho blev således tvåmålsskytt. Ivorianen satte den dock i öppet mål och förarbetet av Santi Cazorla och Aaron Ramsey var det minnesvärda. Walesaren förtjänade målet, men skottet tog i stolpen och som tur var kunde Gervinho stöta in den utan några större problem.

Minuten senare byttes Gerinvho och Lukas Podolski ut i förmån för Theo Walcott och Olivier Giroud. Arsenal fortsatte att pressa och försöka göra mål, men det var uppenbart att många spelare nu slappnade av lite och sparade krafterna inför nästa veckas match mot Montpellier.

Två minuter innan full tid skulle det även bli 6-1. Vermaelen störtade fram, fick en passning av Cazorla, sköt rakt på mål, returen gick till Theo Walcott som bombade in sjätte målet för aftonen. 6-1! Några minuter senare blåste Kevin Friend av matchen och supportrarna kunde andas ut! En underbar eftermiddag, fint väder och tre poäng! Mer än så kan man inte kräva! Nu väntar Montpellier på tisdag och de flesta hoppas nog på en repris!