Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Djourou kommer vara kapten mot Coventry.

Inför: Arsenal-Coventry

tis 25 sep 2012 kl 15:59

Imorgon kliver Arsenal in i Ligacupen mot Coventry i den tredje omgången och det är ett väldigt reservbetonat lag som Wenger kommer ställa upp med. Djourou lär leda laget som kapten.

Den 30:e augusti lottades den tredje rundan i ligacupen som i år heter Capital One Cup och det lag som The Gunners fick blev Coventry FC. Coventry spelar i League One och där har man efter åtta omgångar endast skrapat ihop tre poäng vilket gör att de ligger näst sist, på en 23:e plats i ligan. Andy Thorns lag kommer senast från en hemmaförlust mot Carlisle med 1-2.

Arsenal däremot kommer ju till spel i ett skede då man är i storform och man har sett oerhört stabila ut på sista tiden. Det ska dock sägas att det kommer vara långt ifrån samma lag som spelat de senaste omgångarna i Premier League och Champions League som ställs på banan imorgon. Till stor del kommer laget bestå av A-truppspelare som inte fått så mycket speltid i inledningen men en del unga reservlagsspelare kommer få chansen på bänken och förhoppningsvis även med inhopp.

Av de 74 matcher som lagen har spelat mot varandra så har Arsenal vunnit 41 och många tror att det kommer bli en ”walk in the park” fram till en 42 seger mot Coventry. Som vi alla vet så blir det oftast inte så eftersom lag i Coventrys nivå kan komma till Emirates och spela utan press då man inte har något att förlora och allt att vinna. Förhoppningsvis vill de spelare som startar visa upp sig inför Wenger så man undviker underskattning som oftast kan uppstå när man möter lag ifrån lägre divisioner.

Vinnarna i matchen kommer att lottas mot ett nytt lag till den fjärde rundan direkt efter matchen då lottningen är 23.00 och visas i Sky Sports. Det är inget vi behöver fokusera på nu utan vinst mot Coventry är det enda som gäller. Morgondagens match kommer inte att visas på TV i Sverige men de som är innehavare av ett konto på Arsenal Player kan se hela matchen i efterhand.

COME ON YOU GUNNERS!

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

Arsenal: Som de flesta säkert vet så är Jack Wilshere tillbaka i full träning efter att ha dragits med skador. Han kommer dock inte att delta i matchen imorgon men siktar på spel med reserverna på måndag. Emmanuel Frimpong som också har dragits med skador länge är tillbaka och kommer troligtvis vara med på bänken och eventuellt göra inhopp. Thomas Vermaelen missade helgens match mot City på grund av sjukdom och kommer inte till spel imorgon heller. Tomas Rosicky förväntas vara tillbaka från skada om två veckor. Lukas Fabianski är fortfarande borta från spel med en axelskada.

Coventry: Skaderapport saknas.

STATISTIK

Arsenal har vunnit fyra av de fem senaste mötena med Coventry. Senast lagen möttes var i februari 2001.

The Gunners och Coventry har mötts tre gånger tidigare i ligacupen och då har Arsenal vunnit två möten och Coventry ett.

Endast två av de 35 senaste matcherna som Arsenal spelat mot lag ifrån lägre divisioner i ligacupen har man förlorat. (24 vinster, 9 oavgjorda, 2 förluster).

Just nu är Arsenal obesegrade i de tio senaste matcherna man spelat.

MÖJLIGA STARTELVOR

Arsenal

Målvakt: Damian Martinez
Försvar: Martin Angha, Ignasi Miquel, Johan Djourou, Andre Santos.
Mittfält: Nico Yennaris, Francis Coquelin, Theo Walcott, Andrej Arsjavin, Alex Oxlade-Chamberlain.
Anfall: Giroud.
Avbytare: Sebastien Squillaci, Marouane Chamakh, Thomas Eisfeld, Serge Gnabry, Hector Bellerin, Emmanuel Frimpong.

Coventry

Målvakt: Dunn
Försvar: Clarke, Wood, Brown, Kilbane.
Mittfält: McSheffrey, Fleck, Baker, Daniels.
Anfall: Jennings, McGoldrick.