Medlemmar: 8830 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tyckte Arsenal gav bort matchen.

Wenger: "Defensivt inte bra nog"

lör 29 sep 2012 kl 22:37

Arsene Wenger fick bittert konstatera att Arsenal åkte på säsongens första förlust när Chelsea bjöds på två billiga mål på Emirates Stadium.

Efter 1-2-förlusten kommenterade fransmannen, som nu har varit ansvarig för The Gunners i 16 år, matchen så här:
- Vi lirade mot ett bra lag, men jag kände att vi gav bort matchen. De hade tre skott på mål och gjorde två mål, från enkla fasta situationer. Vi var inte på den nivå som krävs definitivt i en match som den här och blev straffade för det, säger fransmannen till Arsenal.com.

Varför spelade du inte med Per Mertesacker?
- Det är ett beslut som är baserat på vilka vi skulle möta. Man kanske kan säga att det var fel, men jag tror snacket sänker de som jag valde att spela med som är landslagsmän. Hade vi inte spelat Koscielny eller Vermaelen och förlorat så hade jag fått samma fråga.

Vad säger du om Chelseas första mål?
- Vi attackerade inte bollen, inte på det andra målet heller. De var bättre än oss i luftrummet idag på fasta situationer. Det var tydligt.

Har det med att göra med Arsenalmentaliten att försvara sig på fasta situationer?
-  Jag skulle inte säga att det beror på det. Det är bara en sådan där dag när du spelar hemma och då förväntar du dig inte att släppa in två mål på fasta situationer. Vi har spelat två stora matcher på en vecka, det är svårt. Varje gång du hamnar i underläge i en stormatch så har du 65% av chanserna att vinna. Vi hamnade i underläge förra veckan och kom tillbaka, det var samma sak idag, men nu gav vi bort ett mål till.

Vad säger du om Girouds chans på slutet?
- Det var ett grymt läge och Cech höll dem kvar i matchen vid många lägen. Han hade en fantastisk match.

Du har varit manager i Arsenal i 16 år - hur kommenterar du det?
- Jag tittar aldrig bakåt, bara framåt. Jag har sett fram emot dagens match och nu kommer jag att göra detsamma inför nästa.