Medlemmar: 6338 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal var ett givet val för Oxlade-Chamberlain.

"Arsenal var alltid mitt förstaval"

fre 12 okt 2012 kl 10:18

The Ox berättar för Sport Magazine att han aldrig tvekade över vilka han skulle skriva på för - trots intresset från flera storklubbar.

Alex Oxlade-Chamberlain, kallad The Ox eller Chambo bland fansen, pratar öppet om både Arsenal och det engelska landslaget i en intervju med Sport Magazine som publicerades under fredagen.
Förutom att han berättar hur stolt han är över att vara en del av den engelska landslagstruppen så pratar han också om skillnaden mellan Arsene Wenger och Roy Hodgson.
- Första gången jag mötte honom [Arsene Wenger] var samma dag som jag skrev på kontraktet. Han är en bra man, du vet? Han är väldigt lugn och har en aura omkring sig - man vet att det är han som är chefen. Sättet han pratar på är väldigt intelligent och allt han sa till mig den där första dagen var väldigt inspirerande. Det pushade mig att vilja komma tillbaka och bevisa att han gjorde rätt som signade mig.

Han verkar vara en tränare som vill vara involverad på träningarna?
- Ja, det är han, men han gör det på ett intelligent sätt. Man hör honom inte skrika en massa på träningarna, men han tittar alltid - han missar ingenting! Om han ser något speciellt så kommer han ihåg det och så tar han upp det senare i veckan eller veckan efter - för att påminna dig om vad du borde göra eller vad du inte gjorde. Så han är väldigt intelligent i hur han övervakar oss på träningen och lägger märke till allt.

När du var i Southampton hade du både Arsenal och Manchester United som jagade dig - var det svårt att behålla fokus?
- Det var lite överraskande först för jag brukade ju titta på de här klubbarna på Match of the Day varje vecka och drömde om att få spela för en storklubb som Arsenal. Men mina föräldrar lät mig aldrig tappa fokus, och jag hade väldigt stor respekt för mina lagkamrater i Southampton. Vi ville ju bli uppflyttade så när alla spekulationer drog igång hade jag full fokus på klubben och min högsta prioritering var att bli uppflyttad med Southampton och utvecklas där. Det var kul att höra att alla de här klubbarna var intresserade, men det var inte svårt att behålla fötterna på jorden.

Behövde du någonsin välja vilket lag det skulle bli?
- Arsenal var alltid mitt förstaval. Det är en fantastisk klubb och jag har alltid älskat sättet de spelar fotboll på och hjälpt unga spelare. När jag var yngre brukade jag gå och se Southampton mot Arsenal när de kom dit och jag älskade att se Thierry Henry. Jag var på Emirates några gånger också, och atmosfären där var helt otrolig. Så det var inte ens ett svårt beslut för mig.

Har folk alltid kallat dig "The Ox" eller bara sedan flytten till Arsenal?
- Ja, innan dess brukade jag gömma "Oxlade" för jag tyckte det var för långt, men min mamma tyckte inte om det för det var ju hennes del av namnet. Sedan jag kom till Arsenal så har "The Ox" verkligen spridit sig. Förut kallades jag för "Chambo" men Oxlade har stannat kvar och jag gillar det. Det är ett bra smeknamn. Om jag ska ha det på tröjan? [Skratt] Jag tror inte tränaren kommer tillåta det!

Alex pratar även om sin debut i matchen mot Manchester United på Old Trafford förra säsongen och vilken position han helst spelar på. Hela intervjun hittar du här om du vill veta mer!