Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jenkinson nobbar Finland och kommer spela för England.

Jenkinson väljer England

mån 15 okt 2012 kl 23:10

BBC meddelade nu ikväll att Carl Jenkinson bestämt sig för att representera England framöver efter samtal med förbundskaptenen Roy Hodgson.

Carl Jenkinson karriär har gått med raketfart det senaste året och när han var utlånad från Charlton till både Welling United och Eastbourne Borough var det nog inte många som funderade på när han skulle göra landslagsdebut.
Det var kanske förståeligt att ytterbacken valde att spela för sin mors hemland Finland på U21-nivå.
Men det var då det.

Nu har 20-åringen imponerat stort på hela England och igår, när Three Lions tränade på Colney, fick Jenkinson vara med då Hodgsons lag saknade ett par ytterbackar.
Och ikväll meddelade den engelske förbundskaptenen, efter samtal med Jenkinson, att högerbacken kommer att representera England framöver.
- Det var inte svårt att övertyga honom. Vi hade problem när Kyle Walker blev skadad och ville ha en fullgod ersättare på träningen därför tog vi in Carl. Han fanns ändå i mina tankar. Jag bjöd in honom även om jag visste att han inte kunde spela för oss (mot Polen), men jag fick en chans att se honom och sätta mig ner och prata med honom, säger Hodgson till BBC.
- Jag vill inte lura in honom i något, låta honom träna med oss en gång och sedan blockera honom. Men han var tvungen att fatta ett beslut eftersom vi är väldigt intresserade av att han spelar för oss, även om det är tuffare att få in honom i det engelska laget jämfört med det finska. Han gjorde det glasklart för oss att han vill spela för England.

Nu återstår bara för FA att se till att alla papper blir klara - sedan kan Jenkinson göra debut för England