Medlemmar: 8899 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger är tillbaka på träningsbanan efter landslagsuppehållet.

Wenger: "Det är nu det gäller"

fre 19 okt 2012 kl 08:41

När laget nu samlas i London igen är det fullt fokus på ligan som gäller. 

Innan oktober månad är slut kommer Arsenal ha mött två bottenlag (Norwich och QPR) samtidigt som man är halvvägs igenom CL-gruppen efter mötet med Schalke. Hur många poäng vi lyckas plocka från de tre matcherna ger en bra fingervisning om hur starka vi är i år.
Wenger säger i en intervju med Arsenal Player att nio poäng från de tre matcherna är viktigt för att klubben ska behålla sitt momentum.
- Det är i oktober det gäller. Ligan börjar sätta sig lite och Champions League når vändpunkten. Därför är det viktigt att vara bestämda och att börja övertyga. Målet är alltid det samma efter ett landslagsuppehåll. När de kommer tillbaka vill vi snabbt fokusera på våra egna mål igen och få ihop laget mentalt till vår nästa match. Jag vet att det kommer fungera och laget, efter styrkan de visade i matchen mot West Ham, kommer vilja fortsätta på vägen de slagit in på.

Laget följde upp en förlust mot Chelsea med en vinst mot West Ham då de lyckades vända ett 1-0 underläge till 1-3.
- Eftersom vi förlorade mot Chelsea så var det viktigt att vinna där. Att komma till West Ham är alltid svårt. Vi spelade mot ett bra lag. Jag var imponerad över hur de spelade mot QPR. Vi visste att det var en viktig match för fortsättningen på säsongen, vårt självförtroende, och vi hanterade det bra. Vi trodde på vårt spelsätt och vann övertygande.