Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arteta föra upp Arsenal på vinnarspåret igen?

Inför: Arsenal-Fulham

fre 9 nov 2012 kl 16:32

Ett Londonderby väntar i helgen för Arsenal då man tar emot Fulham på Emirates Stadium och Wengers mannar är i desperat poängbehov.

Fulham gästar Emirates Stadium på lördag och möter ett sargat Arsenal som är i stort behov av tre poäng. The Gunners spelade senast mot Schalke i Champions League och gick tidigt upp i en 2-0 ledning men spelet dalade allt mer för laget ju längre matchen led och matchen slutade till slut 2-2 och med lite otur kunde man mycket väl ha förlorat.

Den matchen speglade hur Arsenal har sett ut de senaste veckorna. Det är dock dags att rycka upp sig både spelmässigt och poängmässigt nu på lördag och allt annat än tre poäng mot Fulham är ett stort fiasko.

Fulham ligger på exakt samma poäng som Arsenal i tabellen men en position bakom, närmare bestämt åttonde plats, med sämre målskillnad. De tre senaste matcherna har laget från sydvästra London kammat hem fem poäng, en vinst och två likaresultat.

Detta kommer att bli en tight och tuff match precis som mötena lagen emellan blev förra säsongen då det slutade 1-1 på Emirates och på Craven Cottage vände Fulham 0-1 till en vinst med 2-1. Som vanligt kommer det vara Arsenal som dominerar bollinnehavet och klarar man av att hitta in bakom deras backlinje och ta vara på sina lägen så kan det bli en kul eftermiddag i Norra London.

Come on you Gunners!

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal har en lång skadelista, precis som vanligt. Aaron Ramsey och Alex Oxlade-Chamberlain kommer att genomgå tester inför matchen för att se om de är spelklara. Wojciech Szczesny är troligtvis med på bänken då han under fredagen spelade 90 minuter för reserverna. Både Kieran Gibbs och Tomas Rosicky börjar närma sig en comeback men kommer inte att delta mot Fulham. I övrigt är Gervinho, Fabianski och Diaby långtidsskadade.

FULHAM:Fulhams skadelista däremot är betydligt kortare och endast Kieran Richardson samt Simon Davies kommer att missa matchen.

STATISTIK

Arsenal har aldrig förlorat hemma mot Fulham i något tävlingssammanhang. 22 vinster och 4 oavgjorda.

Under de elva Premier League-matcher som lagen spelat mot varandra på Emirates har Fulham aldrig mäktat med mer än ett mål i någon match.

På totalt 22 matcher har Fulham endast vunnit tre. Dock så vann man senast då man vände underläge 0-1 till 2-1 hemma på Craven Cottage. Arsenal har inte vunnit något utav de tre senaste mötena med Fulham.

Inledningen utav denna upplaga av Premier League är den värsta Arsenal varit med om under Wengers era i klubben.

The Gunners har endast släppt in åtta mål hittills i ligan och det är det bästa defnsiva facit i ligan. Dock har man bara hållit nollan i en match utav de tretton senaste liga- och cupmatcherna.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Vito Mannone
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen.
Mittfält:Anfall: Theo Walcott, Olivier Giroud, Lukas Podolski.
Avbytare: Wojciech Szczesny, Andre Santos, Johan Djourou, Carl Jenkinson, Andrey Arshavin, Marouane Chamakh, Aaron Ramsey/Alex Oxlade-Chamberlain.

FULHAM
Målvakt:Mark Schwarzer
Försvar: Sascha Reicher, Brede Hangeland, Aaron Hughes, John Arne-Riise.
Mittfält: Damien Duff, Chris Baird, Mahamadou Diarra, Alexander Kacaniklic.
Anfall: Dimitar Berbatov, Bryan Ruiz.
Avbytare: David Stockdale, Philippe Senderos, Giorgos Karagounis, Hugo Rodallega.