Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Coquelin är sugen på mer speltid.

Coquelin siktar på mer spel

lör 10 nov 2012 kl 14:39

Francis Coquelin är en stor Arsenal-talang som fått speltid i både Premier League, Champions League och Capital One Cup. Nu vill den unge fransmannen spela allt mer och mer.

Francis Coquelin var en av förra säsongens stora överraskningar. Fransmannen som tidigare varit utlånad till franska L'orient och bl.a. var med och vann FA Youth Cup med Arsenal år 2009 letar fortfarande efter det riktigt stora genombrottet.
- Jag är glad över att få så många chanser på mittfältet. Jag gillade även att spela ytterback under förra säsongen. Jag kan tänka mig spela överallt. Jag vill bara spela. Den här säsongen är jag dock riktigt belåten eftersom det är mittfältet jag helst spelar på.

Coquelin var med när Arsenal vann mot Reading med 7-5 efter den fantastiska upphämtningen när man låg under med hela 4-0. Nu vill han inte bara spela i ligacupen, utan fortsätta göra avtryck i såväl Champions League som Premier League.
- Det är svårt att inte vilja spela när du fått känna på Premier League och Champions League. Du vill vara med och spela varje vecka.
Francis fortsätter:
- Så är det dock för varje spelare, oavsett om du är 17 eller 32. Jag vill spela varje vecka, men just nu är det lite begränsat eftersom jag har så många spelare framför mig. Jag måste ha tålamod och när min tid kommer är det upp till mig att bevisa vad jag kan åstadkomma.
- Jag vet att jag kommer få fler chanser om jag fortsätter spela bra.

Nu återstår det att se om Francis Coquelin får fler chanser, men om man ser till antalet gånger Arsene Wenger förlitat sig på den franske mittfältaren är det ingen vild gissning att vi bara kommer få se mer och mer av honom.