Medlemmar: 8782 st.

Giroud nätade - men Arsenal fick bara 3-3 mot Fulham.

3-3 i sjuk match på Emirates

lör 10 nov 2012 kl 17:38

Fulham på besök på Emirates. En lätt match kanske vissa trodde men dagens tillställning var allt annat än lätt och slutade till slut 3-3 efter att Arteta bränt en straff i sista minuten.

Ett formsvagt Arsenal tog idag emot Fulham på Emirates och hemmalaget var i ett desperat poängbehov. Detta skulle visa sig bli en kaotisk match men Arsenal inledde bra och hade en 2-0 ledning. Precis som i tisdags mot Schalke så skulle man dock tappa det till ett underläge 2-3. Kvitteringen lät sig dock inte vänta då Giroud nickade in 3-3 två minuter senare. I matchens absolut sista minut fixade dock Arsjavin en straff. En straff som Arteta brände och ett kryss var ett faktum.

Dagens match inleddes med en tyst minut eftersom denna helg i England är "Rememberance Weekend". Den första halvleken skulle dock inte bli lika lugn och sansad för med endast sekunder spelade kunde gästerna ha tagit ledningen. Bryan Ruizs skott var på väg mot mål men en liten styrning gjorde att bollen smet strax utanför.

Arsenal vaknade till utav detta och 1-0 kom i den elfte minuten och för ovanlighetens skull på en hörna. Olivier Giroud tajmade sin löpning perfekt och mötte Walcotts hörna med pannan och tryckte in ledningsmålet. Detta var fransmannens femte mål denna säsong. The Gunners såg vid det här laget stabila ut och ägde mycket boll.

I mitten på halvleken skulle detta resultera i att man utöka sin ledning. Mikel Arteta fick ett fint avslutsläge till höger i straffområdet men tog med sig bollen neråt och spelade snett inåt bakåt till en framrusande Lukas Podolski som med en yttersida satte bollen i nät bakom Schwarzer.

Allt verkade så bra och det kändes som att den handbroms suttit i lagets spel de senaste veckorna var på väg att släppas och att detta skulle bli en härlig afton. Dock skulle Fulhams replikering inte vänta länge på sig för med halvtimmen spelad skickade Ruiz in en hörna som en omarkerad Berbatov kunde möta med huvudet och sätta i mål. 2-1. Nu började nerverna sätta igång hos spelarna i Arsenal och man såg allt mer osäkra ut.

Med fem minuter kvar att spela av den första halvleken slog Berbatov in ett högt inlägg från högerkanten som hittade svenske, Kacaniklic som nickade mot Mannones högra stolpe. Italienaren var där med fingerspetsarna men kunde inte stoppa bollen från att gå in. Arsenal hade tappat en 2-0 ledning igen och när Phil Dowd blåste av för halvtidsvila så möttes spelarna utav burop från hemmafansen.

I inledningen utav den andra halvleken fortsatte Fulham att pressa ned Arsenal i banan och man låg på för ett ledningsmål. Den bästa chansen skulle ändå Arsenal skapa då Walcott bröt in från högerkanten och avslutade med vänstern. Engelsmannen kunde dock inte hålla sitt avslut på mål. Just när det kändes som att The Gunners var på gång igen och man började skapa lite offensivt skulle man släppa in ännu ett mål defensivt.

Arteta tappade bollen i ett mycket farligt läge innanför straffområdet till Ruiz och i ett desperat försök att vinna tillbaka den så gjorde spanjoren ner Ruiz och domaren kunde inget annat än att blåsa och peka på straffpunkten. Dimitar Berbatov som gjorde första målet för Fulham stegade upp, fintade Mannone och satte bollen i nät. Vändningen var ett faktum, 2-3 till Fulham.

Det kunde ha varit ännu värre då Kacaniklic fick ett bra skottläge från kanten i straffområdet men avslutet blockades av Mannone. Den viktiga repliken och kvitteringsmålet kom bara sekunder efter detta genom Giroud som först sköt i stolpen men i det efterföljande spelet serverades han med ett fint inlägg av Theo Walcott som han bara behövde sätta panan till. 3-3.

Matchen var nu inne i en period med väldigt svängigt spel och lägen skapades åt båda håll. För att hota mer i djupled byttes Alex Oxlade-Chamberlain in istället för Lukas Podolski. Arsenal pressade på men Fulham kom med farliga kontringar och Koscielny stod för ett fantastiskt försvarsspel när Berbatov fick ett bra läge i offensivt straffområde.

Giroud som idag nog gjorde sin absolut bästa match i en Arsenaltröja bröt sig igenom i den 80:e och släppte iväg ett stenhårt skott från distans som Mark Schwarzer tvingades tippa ut till hörna. Fjärdedomaren hade precis signalerat för fyra minuters stopptid när Sagna satte in ett högt inlägg till Giroud som nickade mot den första stolpen. Avslutet var lite för tamt och kunde enkelt räddas.

Klockan var nästan uppe på 93.30 och Arshavin fick bollen ute på vänsterkanten, han drev framåt mot mål och när han ska avsluta mot det bortre hörnet träffar han handen på Fulham-försvararen, Riether och Phil Dowd pekar mot straffpunkten. Hela Emirates är tyst av spänning när Mikel Arteta stegar upp för att ta straffen och lika tyst var det på Arsenal-supportrarna efter att han slagit den mot höger hörn där Schwarzer befann sig och kunde tippa ut bollen och matchen var slut.