Medlemmar: 8817 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det är magiskt att spela för Arsenal, säger Sagna.

Sagna trivs i Arsenal

ons 14 nov 2012 kl 17:14

Bacary Sagna har varit i Arsenal sedan 2007 och är nu en av lagets mest erfarna spelare. Fransmannen berättar nu att det har varit fem fantastiska år i klubben.

I Somras firade fransmannen fem år i klubben och nyligen gjorde Sagna comeback på planen efter en skadeperiod. Han har under sin tid i kubben utvecklats till en av världens bästa högerbackar och han trivs med sin tillvaro i norra London.
- Det har varit magiskt. Jag har verkligen njutit av att spela för Arsenal och jag älskar det fortfarande. Varje gång jag går in på planen ger jag 100 procent för laget, säger Fransmannen.
- Klubben är som min familj. Min egna familj är fransk men jag känner mig hemma här, jag känner mig glad över att komma till träningen och jag känner mig avslappnad. Det är inte i många stora klubbar där du känner det självförtroendet.

Sagna berättar även att han är en annan spelare och människa nu jämfört med när han kom till klubben.
- Jag tycker jag har utvecklats mycket - det var mitt mål, att komma till en så stor klubb och utvecklats. Jag är väldigt lugn jämfört med när jag kom, jag brukade vara lite stressad innan matcher men nu är jag helt avslappnad p.g.a. mina lagkamrater och tränaren.

Sagna erkänner att han kände en viss oro inför flytten från Frankrike till England.
- Jag var lite nervös då min engelska inte var den bästa, jag lämnade min familj och mina vänner och det var ett nytt liv för mig. I en vecka var jag orolig över att något skulle hända.

Men det gick bra, i debuten på Emirates mot Fulham fixade Arsenal segern i slutet av matchen. Något som var "magiskt" enligt Sagna.