Medlemmar: 8819 st.

Det är bara att bryta ihop och komma igen.

Swansea skrällde på Emirates

lör 1 dec 2012 kl 18:34

Arsenal åkte på säsongens fjärde förlust när Swansea gästade Emirates och stal showen med två sena mål av spanjoren Michu. Ännu mer bekymmer för Arsène Wenger som redan är pressad.

Arsenal var ute efter att vända den negativa trenden och var även nära på att vinna matchen innan en av årets bästa värvningar i spanjoren Michu slog till två gånger under de fem sista minuterna. Fem vinster på femton matcher är ett facit som ingen kan vara stolt över.

Bägge lagen började avvaktande och såg ut att känna på varandra innan man satte i nästa växel. The Gunners hade oerhört svårt att komma till avslut och duttade mest runt bollen. Swansea var försiktiga, men fick matchens första stora chans när Angel Rangel stegade fram på högerkanten och sköt två gånger om. Wojciech Szczesny var som tur var med på noterna.
Lagen fortsatte att försöka anfalla, men det mesta av spelet skedde på mittfältet. Arsenal hade bara ett par halvchanser på mål med ett skott av Lukas Podolski och en nick av Santi Cazorla. Gerhard Tremmel i Swansea-målet behövde dock inte anstränga sig mycket för att rädda.

Mot slutet av första halvlek var det walesarna som fick övertaget och Nathan Dyer var väldigt nära på att få matchens bästa chans, men Thomas Vermaelen gjorde en av sina bästa matcher för säsongen. Mycket mer än så hände inte under en väldigt trögspelad och tråkig halvlek. Lagen gick till pausvila mållösa.

Arsenal startade andra halvlek mycket bättre och såg länge ut att ta ledningen, men Tremmel var bra med i målet och dirigerade sitt försvar väl. Santi Cazorla gjorde ännu en bra insats och testade målvakten flera gånger, men fick inte så mycket understöd av sina lagkamrater.
Bortalaget var dock med på noterna och kom in i halvleken allt mer och mer. Angel Rangel var utan tvekan en av de bättre spelarna och lyckades flera gånger skapa farligheter i Swansea-anfallen. Något överraskande stod det fortsatt 0-0.

Med lite mer än tjugo minuter bytte Arsène Wenger in Oxlade-Chamberlain och Olivier Giroud medan Lukas Podolski och Gervinho fick kliva av. Det såg ut att ge resultat nästan direkt när Giroud sprang på en dålig hemåtpassning mot Chico Flores. Giroud var så när på att ta bollen, men spanjoren fick en liten touch på den medan Arsenal-anfallaren föll ner till marken och ville ha frispark med sig.
Minuten senare var Cazorla nära att dra in 1-0 när han drog iväg ett volleyskott precis utifrån straffområdet. Tyvärr var Tremmel med på noterna än en gång.

Med ynka sju minuter kvar var Luke Moore ypperligt nära att göra matchens första mål när han ur en bra position till höger i straffområdet valde att skjuta på mål. Sczcesny rusade fram och gjorde en fin räddning och kunde dessutom hålla bollen i styr. I andra änden utav banan var Thomas Vermaelen inte långt ifrån att få Emirates explodera, men kunde tyvärr inte få bollen i nät.
I den 88:e matchminuten kom till slut matchens första mål, men tyvärr blev det gästerna som gjorde det. Nathan Dyer drog till med en genomskärare som hittade Michu som ensam med Szczesny kunde sätta 1-0 och få bortafansen att gå i extas.

Bara tre minuter senare kom även 2-0 då Arsenal satte allt på ett kort och försökte få in en kvittering. Carl Jenkinson tappade bollen efter att Dyer tacklade honom regelrätt. Bollen flög fram till en framstörtandes MIchu som joggade mot mål och satte spiken i kistan retfullt enkelt. 2-0 till Swansea och deras första vinst på bortaplan mot Arsenal sedan februari 1982.
För Arsenal gäller det nu att bita ihop och försöka knipa åt sig en förstaplats i sin Champions League-grupp. Olympiakos borta i Grekland blir en tuff nöt att knäcka, speciellt med tanke på att Schalke 04 samtidigt måste tappa poäng borta mot Montpellier.