Medlemmar: 8698 st.

Arsenal vann med 5-2 i Reading och Cazorla var lysande.

Santi-show när Arsenal vann

mån 17 dec 2012 kl 22:38

Santi Cazorla var planens gigant när Arsenal åkte till Madejski Stadium och krossade hemmalaget Reading. Arsenal får därmed behövlig arbetsro.

Det var ett kritiserat och ifrågasatt Arsenal som reste till Madejski Stadium för match mot ligajumbon Reading. Arsene Wenger valde att starta med Theo Walcott som central anfallare lämnade därmed Olivier Giroud utanför planen.

Det var en match som Arsenal började väldigt initiativrikt. Det tog en minut innan Alex Oxlade-Chamberlain måttade ett farligt skott. Det tog fem minuter ytterligare innan Theo Walcott oroade med en frispark ur bra läge. Trots Arsenal dominans så var det ändå Reading som var nära att ta ledningen. Pavel Pogrebnyak väggade sig förbi på högerkanten och måttade ett inspel som skapade kalabalik i straffområdet. Täckande ben från Bacary Sagna räddade Arsenal den gången. Men gästerna skulle ta ledningen. I den 14 minuten skapade duon Gibbs/Podolski oroligheter på vänsterkanten där den sistnämnde var sist på bollen och dundrade in ledningsmålet. Fem minuter senare fick Walcott utnyttja sin snabbhet men friläget han skapade resulterade inte mer än i en resultatlös hörna.

Arsenal utökning av ledningen lät inte vänta länge på sig. I den 30:e minuten serverade Lukas Podolski ett vänsterinlägg som Santi Cazorla mötte med pannan inne i straffområdet. Spanjorens målgest symboliserade att han var lika förvånad som alla andra utöver att mittfältaren gjort mål med huvudet. Ett Reading som redan innan matchen var sönder i bitar föll nu ihop resterande delen av halvleken. Något som bäddade för att Cazorla kunde göra ytterligare ett mål. Inlägg från Theo Walcott nickades tillbaka in i boxen av Kieran Gibbs. Ett inspel som Cazorla snodde till sig och förpassade in i nätmaskorna bakom ett stillastående Readingförsvar.

Det var ett pigga gäster även i inledningen på andra halvlek. Theo Walcott hade först en farlig nick som räddades på mållinjen och även ett distansskott som tvingade Federici till en något akrobatisk räddning. Readings målvakt hade däremot inget att sätta emot när Podolski ånyo stormade fram på vänsterkanten och serverade in bollen till Santi Cazorla. Spanjoren gjorde ett av sina enklare mål i karriären när han rullade in sitt tredje för kvällen.

Men matchen skulle få lite liv. Ett dubbelbyte av hemmalaget skapade tillfälligt tryck. Ett tryck som gav resultat i form utav två reduceringar. Först kunde Le Fondre utnyttja ett felpass utav Gibbs och en halkning av Jack Wilshere och göra 1-4. Minuter senare kom 2-4 då Kebé behärskat placerade in en boll som gav lite känslan av hämnd. Men det blev ingen rekordvändning á la Arsenal från hemmalaget. Theo Walcott fick skriva in sig i målprotokollet när han elegant rullade in 2-5 med tio minuter kvar. Resterande delen av matchen bestod mestadels utav att Arsenal vårdade bollen och Oliver Giroud försökte på sitt korta inhopp bevisa sin målfarlighet.

En välbehövlig seger för Arsenal som nu hoppade upp till femte plats i ligan. Nu väntar Wigan borta på lördag.

Reading-Arsenal 2-5 (0-3)

Mål: 0-1 Lukas Podolski (14), 0-2 Santi Cazorla (32), 0-3 Santi Cazorla (34), 0-4 Santi Cazorla (60), 1-4 Adam Le Fondre (66), 2-4 Jimmy Kebe (71), 2-5 Theo Walcott (80)