Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Jenko och Ox fixa gruppsegern i Aten?

Inför: Olympiakos-Arsenal

mån 3 dec 2012 kl 17:19

Arsenal reser till Grekland för att ta sig an Olympiakos i sista gruppspelsmatchen i CL. Gunners som är i fruktansvärt dålig form är redan kvalificerade men tävlar fortfarande om första platsen.

På tisdagskvällen är det dags för match för Arsenal igen som så sent som i lördags spelade mot Swansea. I den matchen var det inte mycket som var positivt för Arsenal och man förlorade med 2-0 efter två sena mål av gästerna från Wales. Om det inte var en kris innan så är det verkligen det nu och senast klubben hade 21 poäng efter 15 spelade matcher i ligan var 1994 och då slutade man på tolfte plats!

Laget som reser till Grekland blandat med unga och äldre spelare och det är ett antal utav de mer ordinarie startspelarna som stannar hemma i London och vilar istället. Podolski och Walcott är skadade samtidigt som Wilshere, Arteta, Cazorla och Mertesacker vilas. Spelare som Chuba Akpom, Jernade Meade, Zak Ansah och Elton Monteiro från ungdomsakademin finns istället med i truppen.

Motsåndarna, Olympiakos har inget att spela för i morgondagens match. Laget har just nu sex poäng och placerar sig på tredje plats i gruppen. Montpellier ligger sist och har endast en poäng och Arsenal ligger över på andraplats med tio poäng. Vad resultatet än blir i tisdagens möte så kommer Olympiakos inte ta sig vidare till slutspelet utan får rikta in sig på spel i Europa League.

Grekerna är däremot överlägsna i sin inhemska liga där man toppar tabellen och har ett försprång på hela tio poäng ner till tvåan. Laget kommer senast från en hemmavinst med 2-1 mot Platanias. Senast Arsenal och Olympiakos möttes var i gruppspelets andra omgång och då vann Arsenal med 3-1 på Emirates efter mål av Gervinho, Podolski och Ramsey.

Morgondagens match kommer att bli oerhört tuff precis som förra året då The Gunners förlorade med just 3-1. Precis som då var Arsenal redan kvalificerade för slutspelet och ställde upp med ett lag bestående utav väldigt få ordinarie spelare. Wenger har inför matchen sagt att man verkligen går för seger för att ha chans att knipa första platsen i gruppen. För att det ska gå igenom måste Montpellier ta poäng hemma mot Schalke samtidigt som Arsenal vinner sin match.

Det gäller dock att fokusera på sin egna insats i första hand med tanke på att den var miserabel i den senaste ligamatchen. En seger skulle vara oerhört välkommet för lagets självförtroende och supportrar.

COME ON YOU GUNNERS!

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Bacary Sagna är fotskadad och beräknas vara borta i ungefär fem dagar till. Laurent Koscielny (höft) och Andre Santos (ljumske) kommer även de att missa matchen. I övrigt har Wenger rapporterat att Lukas Podolski och Theo Walcott inte kommer att delta på grund tav skador. Sedan tidigare är Abou Diaby och Lukasz Fabianski långtidsskadade.

Olympiakos: Från grekernas sida finns det inga skador att rapportera om men däremot har Hose Holebas dragit på sig tillräckligt många kort för att vara avstängd i morgondagens match.

STATISTIK

Olympiakos har gjort 2,5 mål i genomsnitt i de tre senaste mötena med Arsenal.

Arsenal har gjort minst 2 mål i fem utav de sex senaste Champions League-matcherna.

Arsenal har mött Olympiakos i gruppspelet i Champions League i två utav de tre senaste säsongerna och båda gångerna har man förlorat bortamötet i Grekland.

När de båda lagen möttes i Aten förra säsongen blev det förlust med 3-1 för Arsenal. Målskytt för The Gunners blev Yossi Benayoun.

MÖJLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Carl Jenkinson, Thomas Vermaelen, Sebastien Squillaci, Francis Coquelin.
Mittfält: Tomas Rosicky, Aaron Ramsey, Alex Oxlade-Chamberlain.
Anfall: Gervinho, Marouane Chamakh, Andrej Arsjavin.
Avbytare: James Shea, Zak Ansah, Martin Angha, Jernade Meade, Elton Monteiro, Sead Hajrovic, Chuba Akpom. 

Olympiakos

Målvakt: Carroll
Försvar: Maniatis, Modesto, Cholempas, Syowa.
Mittfält: Manolas, Torosidis, Impagasa, Fousteri.
Anfall:Abd, Mitroglou
Avbytare: Djebbour, Greco, Vlachodimos