Medlemmar: 8839 st.

Det blev ingen gruppseger - Arsenal föll i Aten.

Arsenal förlorade i Aten

tis 4 dec 2012 kl 22:03

Tomas Rosicky gav Arsenal ledningen mot Olympiakos med 1-0 i den första halvleken men i den andra tog grekerna ikapp och vände till vinst med 2-1. Arsenal slutade tvåa i grupp B.

Arsenal reste till Grekland med säkerheten att man redan var kvalificerade för åttondelsfinalerna men första platsen i gruppen stod fortfarande på spel. Det som krävdes var att man själva skulle vinna samtidigt som Schalke tappade poäng borta mot Montpellier. Schalke spelade 1-1 men Arsenal förlorade sin match trots att man gick till pausvila med en 1-0 ledning efter mål av Tomas Rosicky. I paus byttes den tjeckiska mittfältaren ut och in kom Andrej Arsjavin. Detta skulle visa sig vara av stor betydelse då laget tappade det mesta i andra och släppte in två mål vilket ledde till förlust med 2-1.

Första halvlek

Arsenal öppnade matchen väl och hade mycket boll och man skapade lägen framåt. Till skillnad från helgens match fanns det spelglädje och offensivt hade man lite fantasi och snabbhet. Gervinho sköt i sidonätet på målet och sedan var han även inblandad i förspelet innan Francis Coquelin fick skottläge men hans avslut gick utanför.

Efter ett tag öppnade matchen upp sig lite mer och det blev mycket kontringsfotboll och det gynnade grekerna som delvis skapade tryck mot Arsenal-målet. Efter ett högt inspel nådde en hemmaspelare högst på bollen och fick till ett bra tryck på bollen med en nick, turligt nog för Arsenals del hamnade avslutet rakt i famnen på Szczesny.

Olympiakos press varade inte länge och det skulle bli Arsenal som öppnade målskyttet i denna match. Ramsey lade ut en boll till Gervinho som befann sig på högerkanten vid straffområdet och han tog med sig bollen in och satte den efter backen snett inåt bakåt till Tomas Rosicky som med högerfoten placerade bollen i det vänstra hörnet av målet. 0-1 och det resultatet stod sig till pausvilan.

Andra halvlek

Som jag nämnt tidigare så byttes alltså målskytten, Rosicky ut i paus och in istället kom Arshavin. Detta skulle visa sig vara ett dåligt drag men ryssen fick två lägen i inledningen av den andra halvleken. Först nickade han över på Chamakhs långa svepande inlägg och sedan fick han se sitt avslut på halvvolley räddas av Roy Carrol i grekernas mål.

Olympiakos själva var inte ofarliga de heller och både Ljubomir Fejsa och David Fuster kom nära med varsitt avslut. Men efter att grekerna tilldelats en högst tveksam hörna skulle man även sätta kvitteringsmålet. Hörnan lyftes in och i efterspelet hamnade bollen hos Abdoun som svepte in ett inlägg. Inlägget hamnade i bröstet på Ramsey och styrdes då rakt ner mot den bortre stolpen där Maniatis störtade fram och tryckte in 1-1.

Arsenal-spelarna fortsatte att protestera för att hörnan innan målet var felaktigt dömd och detta gjorde att man tappade fokus vilket avspeglades i spelet sen. Olympiakos fick även en boost i sitt mål och man hade ett mycket bra läge att ta ledningen strax efteråt. Ett inlägg skickades in från högerkanten och på den bortre stolpen tappade Jenkinson markering och det var bara tur att Djebbour inte hade sitt sikte helt rätt inställt.

De grekiska mästarnas ledningsmål skulle dock komma och det i den 73:e minuten när den nyligen inbytte, Mitroglou vände bort Jenkinson på Arsenals högerkant, vek in i banan och skruvade in ett välplacerat skott i det bortre hörnet. Arsenal hade möjlighter till ett kvitteringsmål i slutet men resultatet stod sig vilket betyder att Arsenal slutar på andra plats i Grupp B.

Olympiakos-Arsenal 2-1

Mål: 0-1 (38) Rosicky, 1-1 (64) Maniatis, 2-1 (73) Mitroglou.

Arsenal

Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvarare: Carl Jenkinson, Sebastien Squillaci, Thomas Vermaelen (C), Jernade Meade.
Mittfält: Tomas Rosicky, Francis Coquelin, Alex Oxlade-Chamberlain.
Anfallare: Aaron Ramsey, Marouane Chamakh, Gervinho.

Byten

Ut: Tomas Rosicky 45´, Jernade Meade 83´

In: Andrej Arsjavin 45´, Martin Angha 83´

Olympiakos

Målvakt: Roy Carroll
Försvarare: Vassilis Torosidis, Pablo Contreras, Kostas Manolas, Drissa Diakite.
Mittfältare: Ljubomir Fejsa, Giannis Maniatis, Paulo Machado.
Anfallare: Djamel Abdoun, Rafik Djebbour, Leandro Greco.