Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Siktet är inställt på Champions League.

Arteta tror på fjärdeplatsen

tis 12 feb 2013 kl 22:44

Att det kommer bli svårt för Arsenal att sluta säsongen på en fjärdeplats är något Mikel Arteta är medveten om. Men spanjoren tror att laget ännu en gång kommer att lyckas med uppgiften.

Champions League-spel är något de flesta gunners har tagit för givet under en lång tid, men den här säsongen är kampen om fjärdeplatsen hårdare än någonsin. Mikel Arteta förstår att det blir tufft men tror ändå att Arsenal kommer sluta på en fjärdeplats till slut.
- Jag tror inte det var lika svårt att komma topp fyra för tio säsonger sedan som det är nu. Just nu är det sex eller sju lag som kan hamna där och det säger en hel del om utvecklingen av den engelska fotbollen.

- Enligt mig har ingen annan liga i Europa den kvalitén som topp fem eller sex lagen har i England. Varje arena är svår, t.ex. platser som Sunderland och Stoke. Men kvalifikation är otroligt viktigt för oss. Vi kan inte vara utanför Champions League då det är den bästa tävlingen. Det här är månaden då allt kan se bättre ut eller riktigt illa under resten av säsongen. Men vi ser okej ut just nu och vi har spelare som har hittat toppformen, säger Arteta och fortsätter.
- Spursmatchen är ett derby. Den här gången är det på deras hemmaplan och det kan vara avgörande. Men vi tycker att vi har kvalitén att vara där vi förtjänar och vi kommer kämpa hela vägen för att nå dit.