Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gervinho hoppas Arsenal kan skrälla i Tyskland.

Gervinho hoppas på ett mirakel

tis 12 mar 2013 kl 17:05

Ivorianen pratar om onsdagens retur på Allianz Arena, om vikten av att göra ett tidigt mål och om varför truppens goda harmoni kan komma att spela en nyckelroll.

Arsenal står inför en minst sagt tuff utmaning mot Bayern München under onsdagens Champions League retur. Londonlaget har ett 1-3-underläge att hämta in mot den tyska giganten, som varit i strålande form under säsongen och leder sin inhemska liga i överlägsen stil. Tyskarna har endast släppt in 10 mål under ligaspelet på 25 matcher, som får ses som ett imponerande facit. Många menar därför att Arsenal står inför en omöjlig uppgift. Det tror däremot inte Arsenals ivorianske landslagsman Gervinho. Yttermittfältaren är övertygad om att chansen till avancemang fortfarande finns.
- Vi gjorde mål mot dem på Emirates, så man vet aldrig. Ett mirakel kan fortfarande inträffa. Om vi gör ett tidigt mål sätts dem under press. Vi måste helt enkelt fortsätta vara positiva och ge allt vi har. Allt kan hända i fotboll.

Samtidigt är Gervinho medveten om vilken tuff utmaning som Arsenal står inför på Allianz Arena.
- Vi vet att det inte kommer bli en lätt match. Det är ingen enkel uppgift att komma tillbaka från ett 1-3 underläge mot Bayern München. De är ett av världens bästa lag med bra spelare över hela banan. Vi förväntar oss en tuff match, men måste tro på vad vi gör.

Gervinho garanterar att spelarna kommer ge allt nere i München. Det finns fortfarande mycket att spela om.
- Detta är en helt ny match. Vi är bara i halvtid i det här mötet och måste gå in i drabbningen med tro. Spelarna kommer att ge allt. Vi måste tro på vår talang.

Avslutningsvis tror Gervinho att truppens goda harmoni kan bli en av nycklarna till avancemang.
- För tillfället går vi igenom en tuff period, men stämningen i truppen är fortfarande väldigt bra. Vi har inte gett upp.

Spelarna har inte gett upp och supportrarna kommer aldrig sluta tro. På onsdagen hoppas båda parter att ”miraklet i München” blir till verklighet.