Medlemmar: 8825 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Jobbigt läge men Wenger är optimistisk.

Wenger: "Vi kan slå Bayern München"

tis 12 mar 2013 kl 17:31

Arsene Wenger tror att hans lag kan göra det omöjliga möjligt och besegra Bayern München på bortaplan när man gästar Allianz Arena på onsdag.

Bayern München vann med övertygande 3-1 på Emirates Stadium i det första mötet i februari och har redan ena benet i Champions Leagues kvartsfinaler. Deras insats i matchen i London var av absoluta världsklass och många tippar laget som potentiella vinnare av hela turneringen. Arsene Wenger menar dock på att det fortfarande finns en chans och att Arsenal kan slå Bayern i onsdagens drabbning i München.
- Det finns ett antal segrar som Arsenal gjort i Champions League som vi alla är väldigt stolta över. Vi bara måste övertyga oss själva om att vi kan göra det i München också. Ja, chansen är liten men chansen gör det omöjliga möjligt. Det hade varit en fantastisk ära för vårt lag ifall vi klarar det. Vi måste försöka att åstadkomma det, berättar Wenger till Arsenal Player

Bayern var det klart bästa laget när man möttes i London men efter Lukas Podolskis reduceringsmål började Arsenal ta för sig allt mer och Olivier Giroud missade ett drömläge till kvittering och i anfallet efter gjorde Mandzukic ett snöpligt tredje mål för gästerna. Dessa små marginaler blev oerhört avgörande och det kunde ha varit en helt annan match Arsenal gått in i på onsdag om man haft turen på sin sida. Wenger förväntar sig dock en hundraprocentig insats från sina spelare och att man går in till matchen med en inställning att man kan få med sig något från matchen.
- Vår mentalitet är att resa dit, inte underlägsna utan med en ambition att utmana Bayern och inte tro "vi kommer inte gå vidare ändå". Vi måste dit och ge oss en chans att ta oss vidare genom att alla tror att vi kan klara det. Spelarna måste agera på planen som ett lag som vill göra det. Det kommer att vara vår nyckel i förberedelserna.