Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emma Byrne höll nollan när damerna vann FA-cupen.

Damerna vann FA Women's Cup

sön 26 maj 2013 kl 18:00

Idag avgjordes FA Women's Cup. Arsenals damer tog sig an Bristol Academy på Keepmoat stadium. Arsenal vann med 3-0, med bland annat mål av Steph Houghton!

Säsongen tog slut för Arsenals herrar för exakt en vecka sedan. Men våra Arsenals damer spelar sin säsong över sommaren. Idag spelade dom FA Women's Cup finalen mot serieledande Bristol Academy. Matchen spelades på Doncasters hemmaarena, Keepmoat Stadium.

Arsenal fick en perfekt start med ett mål redan i den andra minuten. Engelska landslagsbacken Steph Houghton satte dit bollen efter en cross från Rachel Yankey. Målet var Houghtons andra mål i Arsenaltröjan.
Det var mycket fram och tillbaka i första halvlek. Båda lagen skapade chanser, men det var Arsenal som höll i taktpinnen. Jordan Nobbs hade bland annat i ett skott i stolpen i slutet av första halvlek.

Andra halvlek hade en mycket trevlig start. Tyvärr så small det rejält i den 60 minuten. Bristols mittfältare Lucy Staniforth small ihop vid mittcirkeln, och fick bäras ut på bår. När matchen drogs igång igen så var det Arsenal som höll i spelet. I den 72 minuten kom Gemma Davidson på högerkanten. Hennes inlägg letades fram till Jordan Nobbs som nickade in 2-0 till Arsenal.

Bristol fick aldrig igång sitt spel. Arsenal kontrollerade hela matchen, och på stopptid så kunde de sätta spiken i kistan. Nobbs sköt ett skott, som Bristols landslagsmålvakt Siobhan Chamberlain släppte retur på. Bollen kom till Ellen White som dunkade in segermålet. Matchen slutar 3-0 till Arsenal L.F.C, som därmed tog sin 12e FA Women's Cup titel. Vilket är rekord!