Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Poldi har inget emot ökad konkurrens i anfallet.

Podolski: "Higuain är välkommen"

ons 5 jun 2013 kl 14:00

Gonzalo Higuain har under en lång tid ryktats vara klar för Arsenal. Någon som skulle välkomna argentinaren är Lukas Podolski, som inte är rädd för säsongens konkurrenssituation.

Turerna kring huruvida Gonzalo Higuain kommer anlända till Arsenal eller inte i sommar har varit många i antal- men än så länge har ingen affär bekräftats av varken Real Madrid eller Arsenal. Med Higuain i truppen skulle konkurrensen öka ytterligare kring den ensamma anfallspositionen i Arsenal. Förutom argentinaren finns som bekant även Oliver Giroud som ett alternativ i anfallet. En annan spelare som gärna spelar på den eftertraktade positionen är Lukas Podolski. Han skulle välkomna Higuain till Arsenal.
- Det är alltid bra när bra spelare anländer. Jag oroar mig inte över någon speciell spelare för egen del. Det är självklart inget problem. Varje säsong både tillkommer samt lämnar spelare, men jag tycker det är bra nyheter om toppspelare anländer.

Podolski hoppas att Arsenal kan vara med och kämpa i toppen av ligan den kommande säsongen. Han är dock medveten om att det finns ett stort utbud av bra klubbar som kan vara med i racet.
-Jag hoppas att Arsenal kommer vinna ligan den här säsongen. Engelsk fotboll är tack och lov inte som Spanien där det bara finns två kandidater till ligatiteln, Real Madrid och Barcelona. I Premier League finns det fem, sex eller till och med sju riktigt bra lag.

Arsenal kommer resa till Asien inom kort för en försäsongsturné- en resa som Lukas Podolski ser fram emot.
- Det här blir min första försäsongsresa med Arsenal, så jag ser verkligen fram emot den. Jag hoppas vi får en bra försäsong och förhoppningsvis kan vi hålla oss skadefria. Det är bra att Jack Wilshere är tillbaka, men vi behöver ha alla spelare tillgängliga.

Lukas Podolski är avslutningsvis nöjd med sitt första år i London och Arsenal, men samtidigt är han medveten om att det alltid finns förbättringsåtgärder.
- Förra säsongen var en bra säsong för mig. Jag gjorde många mål och assist så jag var nöjd. Men förhoppningsvis blir nästa år ännu bättre.