Medlemmar: 8855 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger säger att Arsenal behöver höja kvaliteten.

Wenger om värvningar och kontrakt

ons 17 jul 2013 kl 09:00

Arsène Wenger har under Asien-turnén talat om både värningar och sitt eget kontrakt som går ut nästa sommar. Läs vad fransmannen har att säga om värvningar och sin egen framtid i Arsenal.

Arsenal har under sommarfönstret kopplats samman med flera stora namn, bland annat Rooney, Higuain, Suarez och Fellaini. Trots att Arsenal kopplats ihop med dessa spelare hävdar Wenger att det är viktigt att inte glömma bort de grundläggande värderingar som klubben står för.
- Vi har bättre ekonomiska förutsättningar i år jämfört med tidigare år och det är sådana vi skapat själva. Vi får se vad vi kan göra under transferfönstret. Målet är att de nya spelarna ska anlända innan säsongen börjar. Det är det vi arbetar med för tillfället.

Trots att många fans skriker efter att pengar ska spenderas säger Wenger:
- Vi behöver kvalitet, inte siffror. Vi måste lita på kvalitén i vårt arbete, på stilen i vårt spel och det faktum att vi utvecklar våra egna spelare. Vi kommer bara att använda dessa finansiella resurser för att ta in en eller två spelare som kommer erbjuda något alldeles extra.

Arsene Wenger har flera gånger ryktats vara på väg bort, allt från Real Madrid till Bayern har ryckt i honom utan att lyckas. Sommaren 2014 löper fransmannens kontrakt ut och rykten har placerat honom i PSG, men Wenger har inga som helst planer på att lämna klubben som han älskar.
- Jag är fast besluten att stanna en längre tid i den här klubben. Jag redan har haft en pratstund med Ivan [Gazidis] och det gick väldigt bra. Kopplingen till PSG är där eftersom jag är fransk och jag känner ägarna. Men om så var fallet då jag skulle vara där redan. Jag tränar inte PSG eftersom mitt hjärta tillhör Arsenal.

Trots en motigare period med motgångar ser Arsenal äntligen en ny era komma, Wenger förklarar:
- Under många var vi inte med i racet när det kom till värvningar av den yppersta klassen, men vi kommer tillbaka nu eftersom vi är i en bättre ekonomisk situation och även på grund av Financial Fair Play.