Medlemmar: 6157 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hattrick för Giroud i Vietnam.

Ny storseger för Arsenal

ons 17 jul 2013 kl 16:17

Vinst mot Indonesien med hela 7-0 i söndags och idag stod Arsenal återigen för en sprakande match när man slog Vietnams landslag med 7-1. Giroud gjorde ett hattrick i första halvlek.

Arsenal var återigen i spel idag när man mötte Vietnam på deras nationalarena i Hanoi och man var lika heta i målskyttet som i söndags. Matchen slutade med seger 7-1 och i halvlek stod det 3-0 efter att Olivier Giroud stått för alla tre målen som betyder att han totalt har gjort fem mål på två matcher nu i Asien. Svenske, Kristoffer Olsson fick spela tjugo minuter på en ovan position som högerback.

Första halvlek

Vietnam kändes redan vid matchstart och ett antal minuter in i spel betydligt bättre än det indonesiska laget men Arsenals första mål i matchen skulle inte dröja. Efter endast fem minuters spel skickade Tomas Rosicky in en underbar passning bakom hemmalagets backlinje som Olivier Giroud tog ner kontrollerat och avslutade distinkt via målvakten och in i det bortre hörnet av målet.

Efter det tidiga målet fortsatte Arsenal att äga mycket av spelet och bollinnehavet var överlägset för vårt för dagen gula lag. Man hotade flera gånger offensivt men allt som oftast slarvades det med touchen i den sista tredjedelen. Serge Gnabry såg väldigt pigg ut på sin högerkant och tog sig flera gånger förbi sin försvarare. Vietnam stack ibland upp och överraskade med något skott från distans eller ett oväntat instick men annars väldigt ofarliga. Szczesny i målet hade inte mycket att göra och rörde knappt bollen under den första halvtimman.

I den 40:e minuten var Arsenal oerhört nära att utöka ledningen till 2-0 när Lukas Podolskis serverades med en fin boll av Rosicky vilket gjorde honom fri på vänsterkanten. Hans avslut var hårt och gick i den bortre stolpen och rakt ut till Serge Gnabry som gick på ett direktavslut som oturligt nog gick rakt på målvakten.

Det andra målet skulle dock komma bara tre minuter senare då Carl Jenkinson fyllde på längs högerkanten och skickade in ett svepande inlägg som damp ner vid Olivier Giroud strax utanför straffområdet som på ett tillslag skruvade in bollen i den vietnamesiska målvaktens högra hörn. Fransmannen var dock inte nöjd där och skulle på tilläggstiden innan halvtidspausen sätta sitt tredje mål och därmed ett äkta hattrick.

Chamberlain lade känsligt in en fin genomskärare bakom backlinjen där Giroud kom löpandes och han avslutade vackert med en enkel chipp över målvakten. Detta var hans femte mål på de hittills spelade matcherna på Asienturnén vilket är väldigt lovande inför den kommande säsongen även om motståndet inte är utav högsta klass. Domaren blåste strax därefter av för halvtidsvila och ställningen skrevs till 3-0.

Bäst på plan i den första halvleken enligt undertecknad var Bacary Sagna på sin mittbacksposition som flera gånger räddade laget från ett backlängesmål, spelade lite i en roll som en klassisk libero och städade upp djupt ner på egen planhalva. Även Giroud ska hyllas för sina kliniska avslut och tre mål men hade det inte varit för Tomas Rosicky och Chamberlain på mitten hade han inte fått så fina bollar serverade till sig.

Andra halvlek

Flera byten gjordes i paus och de enda spelarna som fick fortsatt förtroende från den första halvleken var Szczesny, Jenkinson, Sagna och Chamberlain. Den andra halvleken skulle starta på ett ännu bättre sätt än vad den första gjorde för nu dröjde det bara en minut innan Arsenals nästa mål var ett faktum. Efter att ha levererat en fin assist till Giroud tidigare så fick Chamberlain nu själv göra mål och det var ett fint skott från distans som seglade in i det bortre krysset. 4-0.

Inom femton minuter efter det målet skulle Arsenal hinna med att göra två mål till och båda gjordes av den 18-åriga anfallaren, Chuba Akpom. Det andra utav de två målen var uppbyggt av ett riktigt fint lagspel med flera fina kombinationer innan Chamberlain på bara någon meters avstånd från målvakten spelade i sidled till Akpom som enkelt kunde sätta bollen i nät.

I den 66:e minuten byttes Chamberlain ut efter att ha stått för en bra insats matchen igenom och in i hans ställe kom Jack Wilshere som i och med det gjorde sin debut på årets försäsong eftersom han liksom Ryo inte fick någon speltid i den första matchen mot Indonesien. Fem minuter senare var det dags för ytterligare byten i Arsenal. In kom Damian Martinez i mål istället för Szczesny, Thomas Eisfeld som vänsterytter istället för Ryo, Kristoffer Olsson som högerback(!) istället för Carl Jenkinson och Chuks Aneke som mittback istället för Bacary Sagna.

Strax efter det var det dags för Arsenal att återigen utöka ledningen och det var ett fiint mål signerat Ignasi Miquel och Thomas Eisfeld som sammarbetade väl tillsammans på vänsterkanten och tog sig igenom via flertalet väggspel innan Miquel sköt bollen i nät från strax innanför straffområdet. Återigen var laget uppe i en 7-0 ledning men tvärtemot matchen mot Indonesien så skulle tyvärr hemmalaget få in ett reduceringsmål.

Ett hårt inlägg kom från högerkanten sveptes in och omarkerad vid straffpunkten fanns Tran Manh Dung som med en snygg och lite turlig volley fick bollen i nät bakom Martinez. De lokala supportrarna gick bananas och likaså hemmaspelarna som fick en enorm boost utav detta. Vietnam började direkt efter det anfalla med mer självförtroende och hade bland annat en farlig frispark strax utanför straffområdet.

I den 89:e minuten skulle Vietnams målvakt visas ut efter ha gjort en utrusning utanför straffområdet mot en frispringande Wilshere och sedan tagit bollen med handen när engelsmannen försökte chippa bollen förbi honom. Den efterföljande frisparken som Walcott tog hand om flög en bit utanför och över målet.

Efter det hände det inte så mycket mer förutom att hemmalaget stack upp någon gång med ett farligt skott men annars händelsefattigt fram till att domaren valde att blåsa av matchen i den 93:e minuten och återigen hade Arsenal vunnit med stora siffror i Asien. Nu väntar flyg till Japan där först Grampus Eight Nagoya väntar påmåndag innan man möter Urawa Reds den 26:e juli i sista matchen på årets Asienturné.