Medlemmar: 8855 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tror på sitt lag - även utan nyförvärv.

Wenger: ”Kan utmana även utan nyförvärv”

lör 27 jul 2013 kl 19:30

Arsenals supportrar ropar efter värvningar mer än någonsin tidigare. Men Arsene Wenger håller sig lugn och menar att klubben kan utmana om titlar även utan nyförvärv.

Den nya säsongens tävlingsmatcher närmar sig med stormsteg. Efter en lyckad Asien- turné med vinst i samtliga matcher är spelarna och staben återigen på plats i London för att finslipa de sista detaljerna inför vad som komma skall. Men samtidigt som spelarna och klubben håller på med sina förberedelser vill supportrarna mer än så - de vill se värvningar från klubben. Det är för engelska The Mirror som managern Arsene Wenger pratat om Arsenals nuvarande situation på transfermarknaden.
Enligt fransmannen är truppen bra, men garanterar att klubben är aktiv ute på marknaden.
- Vi har fortfarande en stark trupp, men samtidigt är vi ute på marknaden för att försöka förbättra den. Med eller utan värvningar – Vi kan fortfarande utmana om titlar nästa säsong.

Arsenal har blivit kritiserat för att inte agera i tid, utan istället dra ut på tiden med värvningarna. Något Wenger inte helt håller med om.
- Vi är beredda att göra snabba affärer, men alla övergångar beror inte bara på oss. Vi är förberedda på att vänta. Dessvärre ser det inte ut att hända något innan Emirates Cup.

Arsenals supportrar vill att klubben visar ambition, något som många spelare även efterlyst på senare tid. Många stora namn har på sedvanligt vis kopplats samman med Arsenal under resans gång, men enligt Wenger är det kvalitén som i slutändan är det avgörande och inte namnet på spelaren.
- Vad vi vill ha är bra spelare. Namnet är mindre viktigt. Det som är viktigast är spelarens kvalité. För tillfället måste jag berätta att vi inte är nära att värva någon ny spelare.

Avslutningsvis förklarar Wenger att klubben fortsätter jakten på toppspelare, men menar samtidigt att det är minst lika viktigt att utveckla de spelare som han för tillfället har till sitt förfogande i den nuvarande truppen.
- Självklart vill vi värva så många toppspelare som vi kan, men vi måste även fokusera på de spelarna som vi har och utveckla dem. Vi har många kandidater på vårt mittfält nu och konkurrensen är stor. Bacary Sagna har anpassat sig bra som mittback under Vermaelens skadefrånvaro.