Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oklart om Cazorla kan spela premiären.

Inför: Arsenal - Aston Villa

fre 16 aug 2013 kl 20:00

Premier League-säsongen är bara en dag från att dra igång och Arsene Wenger sitter i en knivig sitts och måste vinna premiärmatchen mot Aston Villa för att få lite andrum.

Premier League premiären närmar sig med stormsteg, nu återstår det bara några långa och nervösa timmar innan pipan återigen ljuder. Ett lite nytt och fräscht Aston Villa står på andra sidan planhalvan och kommer göra sitt yttersta för att ge Wenger mer huvudbry än han redan har med uteblivna transfers, skador och ett tufft CL-kval lite lätt knackandes på dörren.
För en och en halv månad sen hade det kanske varit svårt att tro att Arsenal skulle komma till PL-premiären utan några nyförvärv alls, nu är det dock precis vad som ser ut att hända, om inte The Gunners hittills enda nyförvärv, Yaya Sanogo, tar en plats på bänken. Absolut inte optimalt och som om det inte vore nog har även den så viktige ledaren, Mikel Arteta, skadat sig så illa att han missar minst en månads spel.

Även småskador och/eller slitna spelare från onsdagens träningslandskamper kan tvinga Wenger göra en del ovilliga ändringar i startelvan till premiären. Sagna, Walcott och Cazorla är alla osäkra kort tills lördag.

För Aston Villas del en tung fjolårssäsong följts av en betydligt bättre Silly Season. De har fått behålla alla sina tongivande spelare, inklusive Benteke som så länge såg ut att försvinna, men Arsenal-supportern Christian Benteke nobbade Spurs, drog tillbaka sin transferförfrågan och helt plötsligt såg läget riktigt bra ut för Aston Villa. Två nya talangfulla danskar har värvats in, snabbe och tjurige backen Jores Okore samt ”den nye Nicklas Bendtner” Nicklas Helenius som med sina 195 centimeter kan ge Arsenal stora, stora problem i huvudspelet.

Arsenal – Aston Villa visas på Viasat Fotboll/HD kl 16.00 på lördag, borde inte finnas några bortförklaringar till varför du inte ska se matchen.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL:

Diaby, Frimpong och kapten Vermaelen har fått sällskap av vice kapten Arteta på Arsenals tunga skadelista. Inte helt optimalt att både ordinarie- och vice kaptenen missar inledningen av säsongen. Andra tunga namn som Walcott, Ramsey och Sagna kan komma att läggas till på den listan.

Cazorla har 90 tunga minuter i benen från i onsdags men bör vara okej. Lite småskador är det alltid men förhoppningsvis står sig skadelistan sådär nu ett tag, den som löper störst risk att missa premiären är Sagna. Även nyförvärvet Yaya Sanogo är tveksam till spel.

ASTON VILLA:

För Villa ser skadeläget klart ljusare ut, inga skador på spelare som sticker ut. Yacouba Sylla och Chris Herd är de enda som definitivt missar premiären. Okore har varit skadad och är osäker till start men lär åka med laget till London hur som helst.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Tomas Rosicky.
Anfall: Theo Walcott, Olivier Giroud, Santi Cazorla.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Isaac Hayden, Nacho Monreal, Lukas Podolski, Gedion Zelalem, Alex Oxlade-Chamberlain, Chuba Akpom.

ASTON VILLA
Målvakt: Brad Guzan
Försvar: Matthew Lowton – Ron Vlaar – Jores Okore – Antonio Luna Rodriguez
Mittfält: Ashley Westwood – Fabian Delph – Aleksandar Tonev
Anfall: Andreas Weimann – Christian Benteke – Gabriel Agbonlahor
Avbytare: Jed Steer, Nathan Baker. Ciaran Clark, Karim El Ahmadi, Marc Albrighton, Charles N’Zogbia, Nicklas Helenius.