Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Skicka ut skiten bara ...

Inför: Arsenal - Tottenham

sön 1 sep 2013 kl 12:21

Redan i den tredje omgången av ligan så går slaget om norra London av stapeln. Frågan alla ställer sig är i vilken färg stadsdelen kommer vara målad framöver.

Efter en blytung start, med förlusten mot Aston Villa i premiären, så har Arsenals formkurva pekat uppåt. Champions League platsen är säkrad så laget kan lägga all fokus på dagens match mot ärkerivalen Tottenham. Tottenhams formkurva har pekat lika mycket uppåt som Arsenals. Trots två vinster så har laget inte behövt ta ut max kapacitet i någon av matcherna. Spurs tränare André Villa-Boas har varit riktigt het på marknaden. Med sju nya värvningar i år, som kostat klubben över 1,1 miljarder kronor, så har laget förbättrats riktigt mycket. Tottenham kommer närmast från en 3-0 vinst mot Tbilisi i Europa League-kvalet. Laget är fortfarande obesegrade i år och har inte släppt in något mål än. Trots det så är fansen fortfarande väldigt oroliga.

Slaget om norra London är svår att förutspå. Vare sig lagen ligger på två olika delar av ligan, eller om det är en kamp mellan dom, så går man alltid in med en klump i magen. Det första lagens fans gör, när spelschemat släpps, är att kolla upp när man besöker varandra. Matchen är så viktig, att den kan vända en hel säsong från negativ till positiv, och vise versa.

Arsenal kommer in i dagens match med ett par tunga skador. Sedan tidigare så var Diaby, Arteta, Oxlade-Chamberlain och Vermaelen skadade. I veckan så fick dom besök av Podolski som skadade sig under veckomatchen mot Fenerbache. Han beräknas bli borta mellan 8-10 veckor. Det är ett tugnt avbräck för laget, som redan är väldigt tunt. Tottenham har ett par skador med sig. Målskyttarna från förra matchen, Lennon och Bale, missar dagens match. Även ytterbacken Assou-Ekotto missar dagens match på grund av en knäskada.

De två senaste matcherna, på Emirates, mellan dom här lagen har slutat i en 5-2 vinst till Arsenal. Wenger sa under sin presskonferens att det är viktigt att spelarna sköter sig på planen, så att man inte får något rött kort. Matchen spelas i 90 minuter, och spelarna måste vara på tårna under dom 90 minuterna. Han erkände också att han inte brytt sig om så mycket om vad Tottenham har gjort under transferfönstret. Matcherna vinner man på planen, inte på transfermarknaden. Det viktigaste är, enligt Wenger, vad som händer på planen. Han litar fullt ut att laget han ställer på planen ska leverera och spela det spelet som Arsenal brukar spela. 
Allt kan hända under matchen, och det enda vi kan hoppas på är att vi imorgon kan säga:
"North London is red!"

Troliga startelvor

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Tomas Rosicky.
Anfall: Theo Walcott, Olivier Giroud, Santi Cazorla

TOTTENHAM
Målvakt: Hugo Lloris
Försvar: Kyle Walker, Michael Dawson, Danny Rose, Jan Vertonghen
Mittfält: Mousa Dembele, Etienne Capoue, Nacer Chadli, Paulinho, Andros Townsend
Anfall: Roberto Soldado

COME ON YOU GUNNERS!