Medlemmar: 8880 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fem-sex lag gör upp om titeln, säger Arteta.

Arteta: "Vi vet mer snart"

tis 8 okt 2013 kl 15:27

Arsenals assisterande lagkapten Mikel Arteta pratar om formen i Premier League och att tabellen börjar ta form efter 10 matcher. Han menar på att lagen vet vilken nivå de ligger på då.

Förutom formen i ligan passar Mikel Arteta på att prata om sina skadebekymmer.
- Efter 10 matcher har man mött de flesta lagen i ligan, både topplag och bottenlag. Man vet var man har varandra och vilken nivå laget håller. Där är fem, kanske sex lag som gör upp om titeln så man är inte beroende av ett eller två resultat utan det gäller att leverera hela säsongen. Just nu ser tabelläget för oss såklart riktigt bra ut.
- Detta är varför Premier League är den mest underhållande ligan i Europa och ingen "two teams-show" som Spanien, Tyskland och nu kanske också Frankrike. Därför vet vi vad som krävs för att göra bra resultat, vi är i bra form och är nöjda med spelarna i klubben.

31-åringen missade inledningen av säsongen med en lårskada är nu tillbaka i och börjar hitta matchformen efter att ha startat de två senaste matcherna och berättar att han är glad över att vara tillbaka.
- Det var väldigt frustrerande att bara kunna titta på under början av säsongen då jag hade en väldigt bra försäsong. Det tar på psyket. Läkarna sa att jag inte skulle vara tillbaka förrän efter fem-sex veckor men jag lyckades på fem så jag jobbade väldigt hårt för att ta mig tillbaka och det gjorde mig väldigt glad.