Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal vände sent mot Norwich i våras.

Inför: Arsenal-Norwich

lör 19 okt 2013 kl 11:57

Ligaledarna Arsenal välkomnar Norwich i den åttonde ligaomgången. Efter ett väldigt lyckat landslagsuppehåll för Arsenalspelarna, så är det dags att försvara ligaledningen igen.

Efter att ha radat upp tio raka segrar i alla turneringar, och sett ut väldigt bra, så tog den sviten slut i senaste omgången mot West Bromwich. Landslagsuppehållet kom, enligt många, lägligt för Arsenal. Laget hade skador på väldigt många viktiga spelare, och truppen var i en väldig obalans i mötet mot West Brom. Ovanligt nog, för Arsenal, så blev det inga nya skador under landslagsuppehållet. Tvärtom, så visade många spelare en riktigt bra form. Bland annat så gjorde Giroud och Bendtner två mål var. Men nu är det dags för en viktig trepoängar för Arsenal.

Under de 23 hemmamatcherna i ligan, mellan Arsenal och Norwich, så har Arsenal endast två förluster. Senaste gången Norwich vann mot Londonlaget var i den första omgången av Premier League säsongen 1992/93. Matcherna mot Norwich har ofta visat sig bli målrika. De senaste två hemmamatcherna mot "the Canaries" har bidragit med tio mål. Vågar vi hoppas på ett till målkalas?
Efter förlusten mot Aston Villa i hemmapremiären så har Arsenal visat storform. Spelare som Ramsey, Özil, Szczesny.. Ja, hela laget helt enkelt.

Det har det inte för Norwich, eller i alla fall inte om man kollar på ligaplaceringen. Dock ska vi inte tro att detta blir en enkel seger. Norwich har, om man skall använda fotbollstermer, haft stolpe ut i många av sina matcher. I senaste matchen mot Chelsea, så var the Canaries väldigt nära att knipa poäng. Laget har värvat ett par tunga namn inför den nya säsongen, däribland van Wolfswinkel, Hooper, Elmander och Olsson. Ett problem som Norwich har haft, är att anfallsspelet inte alls har fungerat.

Arsenal kommer ha ett riktigt tufft schema efter matchen mot Norwich, så att inte vinna här kan vara förödande för framtiden.
COYG

Skadeläge

Arsenal: Många blev oroliga efter Sverige-Tyskland när man såg Özil halta ut i slutet av matchen. Det var (som tur var) ingen fara med honom. Även Cazorla, Rosicky och Sagna är tillbaka till spel den här matchen. Det enda nya på skadefronten är att Abou Diaby dragit upp en ny skada och kommer vara borta fram tills Mars.

Norwich: Norwich har inga tunga spelare på skadelistan. De två spelarna som är tveksamma inför matchen är mittfältare Anthony Pilkington och anfallaren Johan Elmander. Sedan tidigare har man en skada på Elliott Bennett.

Troliga Startelvor:

Arsenal (4-2-3-1)
Wojciech Szczesny
Bacary Sagna - Per Mertesacker - Laurent Koscielny - Kieran Gibbs
Mathieu Flamini - Mikael Arteta
Aaron Ramsey - Mesut Özil - Santi Cazorla
Olivier Giroud

Norwich (4-5-1)
John Ruddy
Russell Martin - Sebastien Bassong - Michael Turner - Martin Olsson
Robert Snodgrass - Jonathan Howson - Leroy Fer - Nathan Redmond - Alexander Tettey
Ricky van Wolfswinkel