Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Defence. Per Mertesacker vill försvara sig - först och främst

Mertesacker: ”Försvarsspelet kommer först”

tor 24 okt 2013 kl 20:05

Arsenal har imponerat i ligan och lagets mittfältare har bjudit på flera spektakulära insatser. Efter förlusten mot Dortmund påpekar Per Mertesacker att försvarsspel går före anfallsspel, även för de offensiva spelarna.

Arsenals mittfält har långa stunder varit strålande under säsongen, något som medfört att laget leder ligan efter åtta omgångar. Lagets offensiv har blivit hyllat inte minst efter senaste ligamatchen mot Norwich på Emirates där laget bjöd på flera drömmål.

Senaste matchen mot Borussia Dortmund i Champions League slutade dock med en uddamålsförlust 1-2 efter att laget släppt in ett sent mål på en kontring. The Gunners mittback Per Mertesacker menar att laget måste se till att göra det defensiva arbetet innan man kan göra det offensiva.
- Vi har en bra svit i Premier League men man kan inte bara spela med full frihet för det. Försvarsspelet måste komma först. Efter det kan vi köra full fart framåt.

Tysken passar även på att hylla sina offensiva lagkamrater för deras fart och kreativitet.
- Vi har sett vad som händer när vi går framåt. Vi har spelare som kan hålla ett högt tempo. Se på Tomas Rosicky som var med nu senast. När han spelar med Jack Wilshere och Mesut Özil. När de tre kombinerar kan du känna att det är magi i luften.