Medlemmar: 8824 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Två herrar som har all anledning att se nöjda ut.

Szczesny efter Dortmund-testet

tor 7 nov 2013 kl 10:56

Arsenal fick under gårdagen med sig tre tunga poäng hem till London. Efter matchen pratade Wojciech Szczesny om lagets insats, försvarsspelet – och hyllade även kort matchvinnaren, Aaron Ramsey.

Aaron Ramseys succésäsong fortsätter. Den 22-årige mittfältaren har rosat marknaden med fina prestationer den här säsongen och gjort målskyttet till en vana. Igår mot Dortmund slog han till igen och såg därmed till att The Gunners återigen tagit kommandot i gruppen.
Walesaren har fått lovord från alla möjliga håll så här långt på säsongen. Bland annat har Jack Wilshere imponerats av sin lagkamrats fysiska färdigheter och managern Arsene Wenger även han diskuterat sin adepts framfart. Inte helt oväntat finns det fler som vill tycka till om killen med nummer 16 på ryggen i takt med att framgångarna blivit allt fler.

Efter matchen mot Dortmund tog Szczesny tillfället i akt att kort hylla matchens enda målskytt. Arsenals målvakt ville också poängtera att klubbens framgångar den senaste tiden har att göra med en defensiv stabilitet som skapat trygghet i laget.
- Varje gång Aaron Ramsey rör bollen är känslan att den kommer gå i mål. Men nyckeln till våra framgångar de senaste veckorna är det defensiva arbetet från backlinjen och hela laget. De har alla gjort mitt jobb enkelt. Förhoppningsvis kan vi fortsätta på det inslagna spåret.

Polacken fortsatte därefter med att diskutera vikten av ett bra försvarsspel. Efter flera hållna nollor det senaste är det förståeligt att Szczesny är nöjd med hur läget för tillfället ser ut.
- Det har varit en bra vecka för oss. Vi har fått med oss två hållna nollor och två bra resultat mot kvalitetsmotstånd. Det senaste mot ett av Europas bästa lag. Real Madrid förlorade här förra säsongen med 4-1, så det känns bra att åka hem med alla tre poängen.

Såväl spelare som supportrar hade på förhand förväntat sig ett Dortmund som satte högsta fart från avspark. Szczesny intygar att så var fallet, men menar samtidigt att varje gång de röda lyckades spela sig ur pressen blev de väldigt farliga framåt.
- Det var uppenbarligen väldigt tufft där ute, men vi förväntade oss att Dortmund skulle pressa oss högt upp i banan. Vi behövde jobba hårt. Varje gång vi lyckades spela oss ur pressen så såg vi farliga ut. Vi var solida i försvaret under 90 minuter och tog chansen när den kom. Sammantaget en perfekt insats från vår sida.