Medlemmar: 8825 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Polacken är sugen på tre raka tunga segrar på nio dagar.

Szczesny vill ha "perfekt vecka"

fre 8 nov 2013 kl 01:00

Wojciech Szczesny har uppmanat Arsenal att fixa "den perfekta" veckan genom att slå Manchester United på söndag.

Den polske landslagsmålvakten höll nollan ännu en gång när Arsenal slog Borussia Dortmund på bortaplan med 1-0 i onsdagens Champions League-match
Vinsten följde upp 2-0-resultatet mot Liverpool och veckan avslutas med match mot United på söndag. En vecka som kallades omöjligt uppdrag för Arsenal.
- Det har varit en väldigt bra vecka hittills för oss, säger Szczesny. Vi har två raka vinster och två raka hållna nollor mot kvalificerat motstånd. En på bortaplan på en av Europas svåraste arenor. Real Madrid blev demolerade här i Dortmund förra året så det är en härlig känsla att åka härifrån med 3 poäng. Vi ser fram emot söndag och hoppas det blir en fulländad vecka.

- Det vore fantastiskt att ha samlat ihop 9 poäng på dessa tre matcherna. Det är nog inte riktigt det vad folk trodde om oss. Det är helt rätt tillfälle för oss nu att åka till Old Trafford. Vi har stort självförtroende och spelar bra fotboll så vi längtar efter matchen.

Szczesny och hans lagkamrater åker till Manchester med en framgångsvåg efter vinsten mot Dortmund där Aaron Ramsey gjorde matchens enda mål på nick.
- Det var självklart en tuff match där vi visste att Dortmund skulle pressa oss högt upp i banan.
Vi var väl medvetna om detta och varje gång vi lyckades ta oss ur pressen tycket jag vi var ganska farliga framåt.
- Vi höll våra positioner bra bakåt i 90 minuter och tog chansen framåt när den kom. Det var nästintill den perfekta insatsen från oss.
Nyckeln är vår fyrbackslinjes och hela lagets presteringar i försvarsspelet. Dem gör det jättebra och dem gör det lätt för mig. Hoppas vi kan fortsätta på den inslagna vägen.