Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Özil leda Arsenal till ytterligare en seger?

Inför: Manchester United - Arsenal

sön 10 nov 2013 kl 11:44

Ett stormöte väntar på söndagseftermiddagen där Arsenal hoppas fortsätta sin enastående vecka med att vinna mot ett sviktande Manchester United på Old Trafford.

Två storlag med helt olika säsongsinledningar är det som står på varsin sida på ett fullsatt Old Trafford under söndagseftermiddagen. Det må vara 28 omgångar kvar att spela men sällan har det skiljt så mycket poäng mellan Manchester United och Arsenal, och har det gjort det, så har det varit åt andra hållet. Arsenal har, efter tio omgångar, skaffat sig ett försprång på hela åtta poäng ner till Manchester United som ligger på en åttondeplats. Detta är en av Manchester Uniteds värsta säsongsstarter någonsin och nye tränaren, David Moyes, har haft svårt att sätta sin prägel på laget. De senaste tre matcherna har dock slutat i vinst för Moyes och skulle det bli vinst mot Gunners på söndagen blir tvivlarna bara färre och färre.

Det mest uppseendeväckande med årets Manchester United är hur försvaret för varje vecka ser ut att försämras. Ferdinand och Vidic är inte lika bra som dem en gång var, och just försvarsspelet är en nyckel för att Moyes ska få ordning på sitt lag - för tittar vi på det offensiva delen finns det inte mycket att klaga på, där både Rooney och Van Persie presterar i vanlig ordning - och jättetalangen Januzaj imponerar mer och mer för varje match. Manchester United är på väg uppåt i tabellen och kanske kan det, vid vinst på söndag, vara ett pånyttfött Manchester United vi ser i fortsättningen.

Old Trafford är ingen drömarena för Arsene Wenger som för första gången under tränarkarriären ska möta Manchester United utan Sir Alex Ferguson vid sidlinjen, något som både Wenger och fjärdedomarna säkert tycker är skönt av olika skäl, men klart är i alla fall att efterträdaren, David Moyes, alltid har haft det svårt mot Arsene Wenger , fast å andra sidan har skotten ett litet annat lag att jobba med nu.

Det är inte bara ett formstarkt och fungerande Arsenal som åker till Manchester, det är även ett stärkt Arsenal som verkar få tillbaka både Flamini och Wilshere i truppen. Detta gör att avbytarbänken, som varit väldigt svag de senaste matcherna, stärks enormt. Kanske går även en av dessa rakt in i startelvan. Klart är i alla fall att det lär finnas alternativ på bänken om allt inte fungerar som tänkt på söndagen.

Arsenal har visat att de kan prestera även mot topplag den här säsongen och har nu ett ypperligt läge att göra det igen. Gunners vann inte bara mot Dortmund och Liverpool, utan höll även nollan. Det var längesedan Wenger förfogade över en lika solid fyrbackslinje som han mönstrat största delen av den här säsongen och Szczesny har storspelat de senaste matcherna i målet. Varenda spelare presterar i Arsenal just nu, även om det ofta är Ramsey, Özil eller Giroud som får rubrikerna (ibland helt rätt), och kan den här lagmaskinen komma ifrån Old Trafford med tre poäng inspelade igen, har de inte bara tagit ytterligare ett kliv närmare titeln, utan även gett Moyes än mer huvudvärk och skaffat sig en elvapoängsledning (!) ner till Manchester United.

Detta är sista matchen innan landslagsuppehållet, där de flesta "bara" har vänskapsmatcher till veckan, så räkna med två ohyggligt taggade lag, varav hemmalaget måste visa sina fans och fotbollsvärlden att Manchester United inte är ett storlag på väg ner - och Arsenal måste visa att de har vad som krävs för befästa sin position i toppen och säsongen igenom vara en titelkandidat.

Statistik

  • Arsene Wenger har förlorat 14 av 22 matcher på Old Trafford under sin tränarkarriär.
  • Manchester United har inte förlorat på åtta matcher.
  • Arsenal har inte förlorat en bortamatch på 250 dagar.

Skadeläget

Arsenal:
Det blir bättre och bättre för varje vecka, både Flamini och Wilshere beräknas vara tillbaka mot Man United. Fortfarande på skadelistan: Oxlade-Chamberlain, Diaby, Podolski och Walcott.

Manchester United
Här är det klart att Welbeck missar toppmatchen, men är desto oklarare vad gäller Rafael, Carrick och Evans som alla missade CL-matchen mot Real Sociedad i tisdags.

Troliga startelvor

Arsenal

Wojicech Szczesny
Bacary Sagna - Per Mertesacker - Laurent Koscielny - Kieran Gibbs
Mikel Arteta - Mathieu Flamini
Mesut Özil - Aaron Ramsey - Santi Cazorla
Olivier Giroud

Manchester United

David De Gea
Rafael - Jonny Evans - Nemanja Vidic - Patrice Evra
Michael Carrick - Marouane Fellaini
Antonio Valencia - Wayne Rooney - Adrian Januzaj
Robin Van Persie