Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan de här grabbarna, med Henrys peppning, ta sig vidare i CL?

Inför: Arsenal - Marseille

tis 26 nov 2013 kl 12:51

Idag väntar näst sista omgången av gruppspelet i Champions League. Marseille kommer på besök till Emirates Stadium och med lite tur kan Arsenal säkra avancemanget ikväll.

Det börjar se allt ljusare ut för Arsenal. Medan man vann mot succélaget Southampton tappade flera andra konkurrenter poäng. Med ett försprång på fyra poäng ner till tvåan vänds fokuset till Champions League. Franska ligafyran Marseille kommer nämligen på besök. Trots att Marseille inte tagit några poäng hittills i år får Arsenal inte underskatta motståndet.

Marseille har haft en tung säsong. Laget hade i synnerhet en tuff start och tappade poäng i flera ligamatcher. Många skador bekymrade laget och nu fortsätter problemen. I helgens ligavinst utgick den viktiga yttermittfältaren Andre Ayew skadad. Han beräknas vara borta året ut. Efter den knappa förlusten mot Napoli på hemmaplan har laget plockat två raka vinster mot Ajaccio och Sochaux i ligan. Trots detta ligger man tio poäng efter ligaledarna PSG. Laget har även ingen chans att avancera vidare till åttondelsfinal i Champions League. Det enda man kan åstadkomma i gruppen är en plats i Europa League, men då måste man vinna mot Arsenal och sedan mot Dortmund på hemmaplan. Samtidigt måste Dortmund förlora hemma mot Napoli.

Medan Marseille ligger nere för räkning står männen från London med huvudet i skyn och med vittring på åttondelsfinal. Laget har haft ett väldigt tufft schema de senaste fem matcherna. Man har mött toppkonkurrenter varje match, men kommit ut segrande ur de flesta striderna. Arsenal tog en förödande seger borta mot Dortmund i senaste Champions League-matchen. En viktig seger som gav ledningen i dödens grupp.

Första matchen mellan lagen i årets upplaga av Champions League slutade med en 2-1 vinst för Arsenal. Arsenal ledde länge med 2-0 efter mål av Theo Walcott och Aaron Ramsey. På tilläggstid fick Marseille en straff som Jordan Ayew satte. Det var en jämn match som Arsenal till slut vann rättvist.Förutsättningarna inför den här matchen är annorlunda. Arsenal har varit i en fantastisk form. Man leder både ligan och "dödens grupp" i Champions League. Samtidigt spelar laget mycket vacker fotboll.

Arsenals mittfält är ett ämne som ofta kommer upp inför matcher. Motståndarna har svårt att stoppa det då det är så många världsklass spelare, med namn som t.ex. Mesut Özil, Santi Cazorla höstens succéman Aaron Ramsey. Nu blir det ännu svårare. Arsenal har fått tillbaka målskytten från förra matchen, Theo Walcott.
Arsenal kan med lite tur säkra en plats i åttondelsfinalen redan ikväll.

Statistik

  • Arsenal har inte förlorat en enda gång mot Marseille sedan starten av Champions League 1992.
  • Marseille är Ligue 1:s näst bästa lag på bortaplan.
  • Arsenal är Premier Leagues fjärde bästa lag på hemmaplan.

Skador

Arsenal:
Det ser ljusare ut för varje dag. Inga nya skador efter Southampton. Flamini är tillbaka efter avstängning. Under måndagens tränade Podolski med laget igen, men han är fortfarande ett par veckor från matchform.

Marseille:
Marseilles viktiga ytterkantsspelaren André Ayew kommer inte att komma till spel. André kommer att genomgå en operation och beräknas vara borta året ut.

Troliga startelvor

Arsenal:
Wojicech Szczesny
Bacary Sagna - Per Mertesacker - Laurent Koscielny - Kieran Gibbs
Mathieu Flamini - Aaron Ramsey
Jack Wilshere - Mesut Özil - Santi Cazorla
Olivier Giroud

Marseille:
Steve Mandanda,
Kassim Abdallah - Souleymane Diawara - Benjamin Mendy - Nicolas Nkoulou
Florian Thauvin - Jacques-Alaixys Romao
Mathieu Valbuena - Benoît Cheyrou - Dimitri Payet
André-Pierre Gignac