Medlemmar: 8824 st.

Ramsey sänkte sin gamla klubb.

Aaron Ramsey sänkte Cardiff

sön 1 dec 2013 kl 10:34

Cardiff-fostrade talangen Aaron Ramsey hade show när Arsenal vann borta mot Cardiff med hela 3-0. Detta betyder att Arsenal för tillfället utökar sin ligaledning.

Inför matchen var det mycket fokus på Aaron Ramseys återkomst till Wales och Cardiff. Aaron tillbringade nio år i klubben innan flytten till Arsenal, så det var en känslosam match för walesaren. I startelvan var Kieran Gibbs tillbaka efter sjukdom och Wenger valde även att spela Arteta och Cazorla. Annars var det samma elva som startade mot Marseille i tisdags. Arsenal stod för en stabil insats och Aaron Ramsey var i fokus även efter matchen, då han gjorde två av målen i 3-0 segern.

Matchen började i ett högt tempo och för Arsenal dröjde det endast dryga minuten innan man fick matchens första riktigt heta målchans. Jack Wilshere som nätade efter endast halvminuten mot Marseille i veckan var nära på att återigen stå för ett tidigt ledningsmål. Engelsmannen fick bollen strax utanför straffområdet, drog till och prickade kryssribban. Bara centimeter från att Arsenal fick en drömstart på matchen!

Matchen fortsatte att vara intensiv och Arsenal sökte ofta spelare i djupet då hemmalaget ställde upp med en hög backlinje. Men även Cardiff hotade då och då i offensiven. I den tionde matchminuten sprang Theophile-Catherine ner längs högerkanten och slog ett inlägg som hittade in till Campbell. Men engelsmannen nickade strax utanför.

Men det var helt klart Arsenal som var det bättre laget i den första halvleken och man tog också ledningen. Londonlaget hade större delen av bollinnehavet men sökte ofta den avgörande passen och spelade inte runt bollen lika mycket som vanligt. Efter en halvtimmes spel slog Özil ett perfekt inspel in i straffområdet. Ett inspel som en djupledslöpande Aaron Ramsey mötte perfekt med pannan och styrde in 1-0 till bortalaget! Ramsey som ofta påpekat vikten av att minnas sin historia och vart man kommer ifrån, valde att inte fira målet.

Hemmalaget försökte att svara direkt efter målet men Arsenal hade bra kontroll på matchen. Innan domare Lee Mason blåste av den första halvleken hade både Giroud och Ramsey fått varsin chans att utöka ledningen.

Den andra halvleken började likt den första med en jättechans för Arsenal. Aaron Ramsey tråcklade sig förbi på högerkanten och hittade in med ett lågt inspel till Giroud. Fransmannen fick iväg ett avslut men bollen styrdes bort på mållinjen av Turner. Efter Arsenals chans att utöka sin ledning var det Cardiff som tog över mer och mer. Hemmalaget hade betydligt mer energi i början på den andra halvleken och även ett stort stöd från sin hemmapublik. De hotade ofta genom inlägg som i den 52:a när Taylor hittade in från vänsterkanten till Campbell. Anfallaren fick iväg en bra nick och tvingade Szczesny till en svettig räddning.
Cardiff fick rejält med momentum efter målchansen och pressade tillbaka Arsenal ordentligt. Hemmalaget har visat mot andra topplag den här säsongen att de i perioder kan bjuda på riktigt bra och energirik fotboll. Men Arsenal är i dagsläget ett lag som knappt släpper in mål. Bortalaget stod upp bra i defensiven och jobbade sig sakta in i matchen igen. Wenger valde även att täppa till defensiven ytterligare med ett par byten. In kom både Flamini och Monreal istället för Cazorla och Wilshere.

The Gunners nöjde sig inte med att försvara en 1-0 ledning resten av matchen. I den 86:e matchminuten stod Özil för sin andra assist när han elegant hittade Flamini i djupet som dunkade in 2-0 till gästerna. Målet var fransmannens första sedan återkomsten till Arsenal. Segern kändes därmed i princip säkrad men hemmalaget gav det en chans och blev mer offensiva vilket gav ytor till kontringar för Arsenal, något man också utnyttjade. På tilläggstid spelade Ramsey Walcott i djupet. Engelsmannen gav tillbaka bollen till walesaren som satte 3-0 och gjorde därmed sitt andra mål för matchen och sitt åttonde i ligan!

Arsenal stod för en stabil bortaseger och höll återigen nollan. Spelet var inte alltid bländande men som så ofta den här säsongen visade man upp en stabil defensiv och tog vara på sina målchanser. Aaron Ramsey fortsätter att ösa in mål och Mesut Özil stod för en bra insats efter att ha fått utstå en del kritik den senaste tiden. I och med segern skaffade sig Londonlaget ett försprång på sju poäng ner till konkurrenterna. Nu ligger pressen på dem och vi supportar kan glädja oss åt att vara "top of the league" en vecka till!