Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Rött kort. Mikel Arteta fick syna det röda kortet efter två gula.

Krönika: När konfektyren börjar ta slut

tor 12 dec 2013 kl 08:25

Samuel Abrahamsson är besviken på Arsenals inställning i förlustmatchen mot Napoli.

Arsenal är klara för slutspelet i Champions League våren 2014. Vi är ett av Europas 16 bästa lag och man borde vara väldigt tillfreds med det kan man tycka. Men riktigt så enkelt är det inte, själv sitter jag och är fly förbannad över hur loja vi var i matchen mot Napoli. För er som missat det, vi förlorade med 2-0 borta mot Napoli och var ett ynka mål ifrån att missa avancemang, trots att vi hade allt i egna händer.

Det som jag är mest förbannad över är hur vi uppträder i en helt avgörande match. Visst, vi hade råd att förlora med två mål, men det har ingen betydelse. Spelarna i Arsenal FC ska alltid ha inställningen att vinna varje match, oavsett motstånd och oavsett utgångsläge. De ska inte tänka att de har råd att förlora men ändå få ut något bra av det. Men det var precis vad de tänkte i går och Arsene Wenger var inte bättre han. Inför matchen sa han att vi skulle spela vårt vanliga spel och gå för segern, som vi alltid ska göra. Fransmannen ställde också upp med ett näst intill ordinarie lag, undantag var väl Bacary Sagna och Aaron Ramsey. Kanske även Jack Wilshere och Theo Walcott, men alla dessa förutom Sagna satt med på bänken i går.

Man såg direkt att spelarna inte hade den rätta inställningen trots att man mötte Napoli på en kokande arena på bortaplan. Det såg lojt och tröttsamt ut och jag får ihop det till högst tre ordentliga målchanser för oss. Det är inte godkänt, speciellt inte eftersom vi spelade ut Napoli efter noter hemma på Emirates och de saknade sin bästa spelare, Marek Hamsik. Italienarna skapade visserligen inte särskilt många chanser de heller utöver några halvchanser här och där. De enda som var bra hos Gunners i går var mittbacksparet Per Mertesacker och Laurent Koscielny, som gjorde en riktigt bra match trots att de släppte två mål förbi sig.

Till slut kom målen för Napoli men vi levde på att Dortmund bara hade 1-1 borta mot Marseille. Det var dock inget att lita på. Tyskarna vann till slut, som de så ofta gör, och vann därmed helt plötsligt gruppen före Arsenal på inbördes möten, då de hade fördelen av bortamålen mot oss. Inte mer än rätt då vi hade motsvarande fördel gentemot Napoli. Vi gick vidare och det är klart att jag är glad över det, de är nog de flesta supportrar. Men det här ger en bitter smak som jag trodde att vi skulle slippa. Vi är kanske inne i den mest kritiska perioden och möter storlag på löpande band. Det började med 1-1 mot ett svårspelat Everton och sen förlust nu mot Napoli. Härnäst väntar Manchester City samt Chelsea och det vill till en ordentlig uppryckning där för att vi inte även ska tappa ligaledningen i Premier League.

Jag kräver inte att vi vinner varje match, det är omöjligt att göra det. Men jag kräver att spelarna i Arsenal FC som tjänar hutlösa siffror varje vecka året runt alltid ger 100 procent i varje match, närkamp, nickduell och duell. Något annat är inte godkänt. I går var de inte alls där och Mikel Artetas två gula kort sammanfattar det mesta just nu. Det var en fruktansvärt onödig utvisning och det är inte första gången som det händer, även om domaren kanske var lite väl hård och delade ut kort både till höger och vänster.

Nu är det bara till att gå vidare och på grund av förlusten kan lag som Barcelona, Real Madrid, Bayern eller PSG vänta i en åttondelsfinal. Precis som vanligt känns det som, och det gör mig så jäkla bitter när vi hade allt i egna händer för något helt annat. Men, vi ska inte måla fan på väggen ännu, nu är det nya tag och härnäst väntar City på bortaplan på lördag. Jag kräver inte en vinst då, men jag kräver en inställning som är 100 procent.