Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bacary Sagna ska vara fit for fight för att möta City.

Inför: Manchester City v Arsenal

fre 13 dec 2013 kl 16:36

Arsenal är mitt uppe i ännu en tuff matchserie mot motstånd från absoluta toppskiktet. På lördag är det de ljusblå Manchester som står för motståndet.

Med en dag mer på sofflocket efter Champions League-spel mitt i veckan tar Manchester City emot The Arsenal hemma på Ethiad Stadium. Att båda lagen kommer direkt från spel ute i Europa är på förhand en av de största faktorerna inför matchen som diskuterats.

Hur det gick för Arsenal vet vi redan. Förlust borta mot Napoli och man förlorade även förstaplatsen i gruppen till Dortmund på målskillnad. Till skillnad mot vad Wenger sa inför matchen så var det tydligt att Arsenal inte tänkte bränna all energi på att gå för en vinst nere i Neapel. Nyckelspelare som Ramsey och Wilshere vilades och Walcott luftades inte ens. Spelet man bjöd på var väldigt fattigt på löpningar och fart. Antal passar bakåt till Szczesny måste ha slagit alla rekord. Att säga att Wenger redan då hade matchen mot City i tankarna är nog inte att fara med allt för mycket osanning.

Vad är det då som står på spel? Jo, City kommer vilja göra allt för att stänga igen sexpoängsgapet upp till förstaplatsen. För Arsenal handlar det om att ta chansen att öka på det samma till nio poäng. Med tanke på kvalitéerna som City har, den breda truppen och den individuella spetskompetens man besitter i Agüero, Silva och Yaya Toure så kan detta laget mycket väl tänkas vara de som i längden har störst chans att gå om oss och i slutet knipa ligasegern. Till ett sådant lag bör man ta varje chans man får att öka på poängavståndet.

City har blandat och gett den här säsongen. Man har redan skrapat ihop fyra förluster, man hade sex på hela förra säsongen. Här bör nämnas att samtliga förluster har kommit på bortaplan. Hemma på Ethiad har det dock gått i andra tonarter. 4-0 mot Newcastle, 7-0 mot Norwich och 6-0 mot Tottenham är bara ett axplock av de urladdningar man haft på hemmaplan säsongen 13/14. Sammanlagt har man 29-2 i målskillnad på hemmaplan. Och det är bara i Premier League. Arsenal har å andra sidan ligans bästa försvar och har släppt in minst mål av lag i ligan; 11 stycken varav 5 på bortaplan.

Arsenal kommer nog inte gå in i matchen med samma inställning som mot Napoli. Förhoppningsvis har inte den förlorade förstaplatsen i gruppen lämnat några mentala men i spelartruppen. City kommer från en vinst på bortaplan mot Bayern München vilket måste ha gett dem en rejäl dos självförtroende inför drabbningen. Visst att Dante i Bayern-försvaret inte hade den bästa dagen på jobbet, men att vända ett 0-2-underläge i Tyskland är inget man gör på ren tur.  Att sätta stoppa för Agüero kommer att vara en av nycklarna till seger. Yaya Toure en annan. Mycket måste klaffa för att tre poäng ska hämtas hem från Manchester och inget annat än en ren hundraprocentig insats krävs.

Statistik

· Arsenal har bara lyckats vinna en av de senaste sex matcherna mot i City om man ser till alla turneringar.
· Arsenal har även misslyckats att göra mål i sex av de senaste nio mötena (alla turneringar)
· De senaste sex matcherna mellan lagen har resulterat i sex röda kort. Fyra till City och två till Arsenal.
· City har gjort mål i 57 matcher i rad hemma på Ethiad.
· Sergio Agüero ligger just nu tvåa i skytteligan med 12 mål i ligan. (18 totalt)
· Arsenal har ligans högsta poängskörd på bortaplan – 16 poäng.

Skador

Manchester City: Micah Richards kommer inte finnas med i truppen på grund av en muskelskada. Nastasic och Clichy kommer inte heller kunna spela. Jovetic är enligt Pellegrini tillbaka och tränar med truppen och kan vara aktuell för matchen.

Arsenal: Wenger sa under fredagens presskonferens att Sagna skulle genomgå ett test under dagen och kunde eventuellt vara redo för matchen. Gällande Podolski så sa Wenger at than ännu inta var tillbaka I hundraprocentig matchform och kommer inte medverka. I övrigt finns fortfarande Miyaichi, Sanogo, Oxlade-Chamberlain och Diaby på skadelistan.

Troliga startelvor

Man City Hart
Zabaleta - Fernandinho - Kompany - Kolarov
Milner - Yaya Touré - Silva
Agüero - Negredo - Nasri

Arsenal Szczesny
Sagna - Mertesacker - Koscielny -  Gibbs
Ramsey - Arteta
Wilshere - Özil - Cazorla
Giroud