Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det är dags för Londonderby mot Fulham. Senast blev det seger med 3-1 för Arsenal när lagen möttes på Craven Cottage i augusti.

Inför: Arsenal-Fulham

lör 18 jan 2014 kl 12:42

Arsenal tar på lördagen emot en av säsongens största besvikelser - Fulham FC i ett Londonderby. Gunners går in i matchen som stora favoriter och hoppas knipa sin femte raka seger i ligan.

Arsenal tog i och med segern borta mot Aston Villa i måndags, tillbaka sin serieledning som man haft större delen av säsongen. Trots att det är ett skadedrabbat Gunners som väntar för Fulham på Emirates så är det ett formstarkt hemmalag, som kan ta sin femte raka seger i ligan och därmed ha kvar serieledningen till åtminstone nästa omgång.

Bortalaget Fulham har ett helt annat skadeläge, ett desto ljusare sådant. Men trots en relativt bred trupp har klassiska Fulham haft stora problem under säsongen, vilket gjorde att Martin Jol fick sparken från sin tränarpost i december. Nye tränaren René Meulensteen har inte heller han haft någon större lycka under sin korta tid. De senaste sex matcherna har laget vunnit två matcher, vilket med tanke på tabellpositionen får ses som ett okej resultat. De resterande fyra matcherna har dock blivit förluster, och många stora sådana. Bland annat förlorade man med hela 6-0 borta mot nykomlingen Hull, och senast 1-4 hemma mot Sunderland, så att säga att allt är frid och fröjd i Fulham just nu skulle vara en stor lögn.

Inte ens en inlåning av den gamle frälsaren, Clint Dempsey, har fått Fulham att hitta nätmaskorna och börja vinna matcher. Blir det förlust mot Arsenal på lördagen kan man åka ner på nedflyttningsplats. En plats där Fulham sällan hållit till de senaste säsongerna. Viktigt för Fulham är att få igång sina nyckelspelare, Arsenalryktade Dimitar Berbatov, trollkarlen Adel Taarabt och den evigt löpande Scott Parker på innermittfältet. Det som främst Meulensteen vill se mot Arsenal lär dock vara ett välorganiserat försvar, för släpper man in sex mål mot Hull - då kan det bli det dubbla mot ett lag som Arsenal.

Båda lagen kommer väl utvilade till det här derbyt och allt annat än en seger för hemmalaget vore en praktskräll, och med tanke på hur Fulham spelat den senaste tiden talar inte mycket för en skräll.

Come on you Gunners!

Statistik

  • Arsenal är obesegrade i de senaste 12 matcherna hemma mot Fulham i alla tävlingar.
  • Arsenal är obesegrade i 28 av de senaste 31 matcherna i Premier League.
  • Det har blivit under 2,5 mål de senaste 6 matcherna för Arsenal på Emirates Stadium.
  • Det har blivit över 2,5 mål i alla Fulhams 6 senaste matcher.
  • Arsenal har hållit nollan 5 gånger i sina senaste 6 hemmamatcher.
  • Fulham har förlorat 5 av sina 6 senaste bortamatcher och släppt in minst 2 mål vid 5 tillfällen.

Skador

Arsenal: Det är inte så farligt som man kan tro. Aaron Ramsey är i princip tillbaka. Missar troligtvis också den här matchen dock, detsamma gäller troligen även för Thomas Vermaelen. Tomas Rosicky bröt näsbenet mot Villa men förväntas vara med i truppen ändå (kommer spela med mask). Sedan tidigare spelare som definitivt missar matchen är Abou Diaby, Yaya Sanogo, Theo Walcott, Nicklas Bendtner och Mikel Arteta. Nacho Monreal är tveksam, troligtvis missar han också matchen.

Fulham: Matthew Briggs. Räcker så. Nästan orättvist.

Troliga startelvor

Arsenal
Wojciech Szczesny
Bacary Sagna - Per Mertesacker - Laurent Koscielny - Kieran Gibbs
Mathieu Flamini - Jack Wilshere
Serge Gnabry - Mesut Özil - Lukas Podolski
Olivier Giroud

Fulham
Martin Stekelenburg
Sascha Riether - Phillipe Senderos - Fernando Amorebieta - John-Arne Riise
Damien Duff - Scott Parker - Steve Sidwell - Clint Dempsey
Dimitar Berbatov - Adel Taarabt