Medlemmar: 8851 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger och Özil under en träning.

Wenger: ”Özils bästa år är framför honom”

mån 20 jan 2014 kl 12:05

Inte en målgivande passning sedan 14 december och i helgen utbytt mot Fulham. Det kan låta som en tuff tid för Mesut Özil - men Wenger försvarar sin stjärna och menar att de bästa åren är framför honom.

Det var i 3-6-förlusten borta mot Manchester City den 14 december som Mesut Özil senast assisterade till ett mål, då han spelade fram Theo Walcott. Wenger är trots detta inte orolig över formen på Özil. Fransmannen menar att många bara har för höga förväntningar på att tysken ska leverera i match efter match.
- Ibland förväntar sig människor att han på egen hand ska göra en skillnad genom att ta bollen och göra mål. Men han är mer av en framspelare än en målgörare.

Wenger ger sin syn på vad det är som gör Özil till en viktig spelare för Arsenals lag. Enligt fransmannen finns det några egenskaper i tyskens register som utmärker honom – och som hjälper Arsenal i match efter match.
- Jag tycker att kontinuiteten och kvalitén i hans passningsspel sakta drar isär motståndarlagen. Han passar alltid när de inte vill att han ska passa. Det är något som sakta hjälper oss att ta över matcherna. Men han är bara 25 år gammal och kan bara bli bättre. De bästa åren är framför honom.

Finns det något speciellt som Özil kan utveckla för att göra sitt register ännu bredare? Enligt Wenger finns det saker han kan utveckla i sitt spel.
- Hans avslutningar är en av sakerna han kan lägga till i sitt spel. Men han behöver inte bli kritiserad, för vad han istället behöver är stöttning.