Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Thomas Vermaelen har fått sparsamt med speltid sedan den förra säsongen men Wenger vill förlänga hans kontrakt.

Wenger vill förlänga med Vermaelen

tor 23 jan 2014 kl 14:25

Arsene Wenger öppnar för en kontraktsförlängning med Thomas Vermaelen trots sparsamt med speltid under en längre period. Fransmannen ska diskutera detta med kaptenen efter slutet av säsongen.

Den belgiske landslagsmittbacken, Thomas Vermaelen har sedan förra säsongen fått sparsamt med speltid. Detta på grund av ett fantastiskt fungerande mittbackspar i Per Mertesacker och Laurent Koscielny som båda har presterat på världsklassnivå stundtals. Arsene Wenger har ändå med Vermaelen i sina framtida planer och öppnar för en kontraktsförlängning. Belgarens kontrakt med Arsenal går ut under sommaren 2015 men den franske coachen vill sitta ned och förhandla om ett nytt avtal redan efter denna säsong.

- Jag är öppen för det, berättar Wenger för den officiella hemsidan. Jag är redo att förlänga hans kontrakt. Vi vill att Thomas Vermaelen ska vara glad och få de antal matcher en spelare av hans klass förtjänar. Från min sida har jag en stor respekt för hans kvaliteter och attityd och jag är redo att förlänga med honom. För tillfället respekterar vi alla att vi är med på samma "skepp" den här säsongen. I slutet av säsongen kan jag sitta ner med Thomas och se vad han tycker om saken.

Wenger erkände också att kontraktsförhandlingarna med Tomas Rosicky, Per Mertesacker och Bacary Sagna närmar sig ett slut men han säger dock att han inte förväntar sig några nyförvärv denna månad.

- De nya kontrakten är väldigt, väldigt, väldigt nära, fortsätter fransmannen att berätta. Inte för alla men för de flesta av de. Att göra några tillskott till truppen är väldigt osannolikt. Jag måste berätta att vi är inte nära att göra någonting. Jag har alltid dåligt samvete när jag går till en presskonferens under transferperioden och inte har något att presentera men jag vill inte ljuga! Totalt sett har vi en väldigt stark trupp. Om någonting väldigt exceptionellt dyker upp kommer vi agera. Alla kommer inte att stärka sina trupper. De handlar, men det betyder inte alltid att man stärker upp.