Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vår polske keeper ser fram emot februari månads stormatcher.

Szczesny räds inte storlagen

tis 4 feb 2014 kl 14:48

Arsenals målvakt ser de kommande stormatcherna som en möjlighet till att ytterligare befästa förstaplatsen i ligan.

Arsenal har ett hektiskt och svårt spelschema framför sig. Under februari och mars ska laget möta Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham och Chelsea i ligan. Lägg därtill dubbelmöte med Bayern München i Champions League samt Liverpool i FA-cupen. Wojciech Szczesny välkomnar dock utmaningen:
- Vi ser det som en chans till att utöka avståndet mellan oss och lagen bakom. Vi ser fram emot det och jag hoppas att vi kan visa vad vi är gjorda av

Vidare menar Szczesny att samtliga lag i ligan är svåra att möta, men att det är extra speciellt att möta storlagen:
- Jag ser fram emot de stora matcherna, alla spelare ser fram emot matcher mot storlagen och världsklasspelare. Vi ser fram emot det.

Avslutningsvis framhåller Szczesny lagets defensiv, och tror att färre skador är anledningen till varför laget i större utsträckning än tidigare håller tätt bakåt:
- Tidigare har jag aldrig spelat med samma backlinje i mer än två eller tre matcher. Nu spelar vi med samma backlinje. Vi roterar ytterbackarna ibland, men på det stora hela har vi samma defensiva uppställning. Vi förstår varandras spel, vi läser av varandra. Vi har en bra förståelse.