Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsenal och Vermaelen komma tillbaka efter lederlaget mot Liverpool när vi möter Man United ikväll?

Inför: Arsenal v Manchester United

ons 12 feb 2014 kl 14:18

Efter storförlusten mot Liverpool i lördags åker ett revanschjagande Arsenal hem till London och Emirates för ännu ett stormöte - denna gång mot Manchester United.

Arsenal började i lördags sitt tuffa spelschema där formstarka Liverpool stod för motståndet. Trots en hel del tunga skador för Gunners var det nog ingen som förväntade sig att man som serieledare skulle sjunka så lågt och förlora med 1-5 mot fjärdeplacerande Liverpool. En av Arsenals klart sämsta insatser under säsongen och kritiken mot Wenger och hans mannar visste inga gränsar under lördagen. Trots all denna hysteri kan Gunners ta klivet upp i serieledning om det blir vinst mot Manchester United ikväll, detta efter att Chelsea spelade oavgjort mot West Bromwich igår.

Med tanke på den bedrövliga insatsen från Arsenal så kan vi gooners inte förvänta oss något annat än att det är ett helt annat Arsenal ikväll mot ett hackande Manchester United, som i stort sett måste vinna för att närma sig fjärdeplatsen man så gärna vill ha. Med fyra poäng upp till sjätteplacerade (!) Everton skulle en seger för Man U ikväll vara ohyggligt viktig, särskilt eftersom Everton, Tottenham och Liverpool (lagen man jagar) alla har enklare matcher på pappret. Det är lite av kniven på strupen för Man U och den så hårt kritiserande David Moyes, som trots att trion Robin Van Persie, Wayne Rooney och Juan Mata varit friska allihop och spelat tillsammans, endast lyckats skrapa ihop fyra av nio möjliga poäng med den vassa trion på planen.

Det är två lag med helt olika säsonger, men två lag som inför matchen går in med lite av samma inställning. Arsenal vill visa sina supportrar att storförlusten i lördags var en tillfällig förlust och att man har vad som krävs för att fajtas om ligatiteln. Man U har ett mer prekärt läge och måste börja vinna matcher. Skulle de regerande ligamästarna missa CL-spel kan innebära att en spelare som Wayne Rooney lämnar efter säsongen, och chansen att locka till sig världsklass-spelare minskar radikalt.

Räkna med en riktigt hård fight på Emirates ikväll. Ett möte som Arsenal historiskt sett brukar ha svårt i, och förlorade det första mötet på Old Trafford i höstas.
COYG!

Statistik

De senaste fem mötena har bjudit på hela 33 gula kort och två röda kort, vilket ger ett snitt på ett kort var trettonde minut.
Manchester United är obesegrade de senaste fem mötena med Arsenal.
Robin Van Persie har gjort mål i alla matcher (3 st) mot Arsenal.
Arsenal har hållit nollan i sju av sina senaste åtta matcher på Emirates Stadium.

Skador

Arsenal: Sedan tidigare finns Kim Källström, Aaron Ramsey, Theo Walcott och Abou Diaby på listan med långtidsskador och är inte tillgängliga.Mathieu Flamini avtjänar sin sista avstängningsmatch ikväll. Kaptenen Thomas Vermaelen missar också troligtvis matchen. Yaya Sanogo är tillbaka och kan vara med i matchtruppen ikväll.

Manchester United: Ovanligt få skador för United om man jämför med hur det sett ut under säsongen. Många spelare väntas ta ett sent test för att se om de kan spela. De som definitivt är borta är Marouane Fellani, Rio Ferdinand och Johnny Evans. Phil Jones och Tom Cleverley är också tveksamma till spel med båda rätt låg chans att vara spelklara.

Troliga startelvor

Arsenal: Wojciech Szczesny – Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs – Jack Wilshere, Mikel Arteta – Mesut Özil, Santi Cazorla, Tomas Rosicky – Olivier Giroud.

Manchester United: David De Gea - Rafael - Chris Smalling - Nemanja Vidic - Patrice Evra - Michael Carrick - Darren Fletcher - Juan Mata - Wayne Rooney - Adnan Januzaj - Robin Van Persie