Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Neej. Olivier Giroud hade ett gäng bra lägen mot United - men brände alla.

Arsenal tog inte chansen - mållöst i stormötet

tor 13 feb 2014 kl 00:04

Arsenal hade chansen att återigen gå upp i serieledning, men tog inte vara på chansen. Trots stort spelövertag slutade stormötet mot Manchester United mållöst och jakten på ligatiteln fick sig ytterligare en törn.

Arsenal var på onsdagskvällen ute efter revansch från storförlusten mot Liverpool i lördags. Ett hackande Manchester United kom på besök och lyckades med sitt defensiva spel, ta en pinne på Emirates, trots stort spelövertag för hemmalaget. Van Persie var närmast att avgöra efter en nick i ribban, men mycket mer än så innehöll inte den här matchen som inte går till historien som någon av Premier Leagues roligaste matcher den här säsongen.

Första halvlek
Mark Clattenburg hann knappt blåsa igång matchen innan den jättechans skulle dyka upp. Robin Van Persie snodde bollen, efter ett slarvigt bolltapp från Mikel Arteta, men måste ha trott att han fortfarande var lagkamrat med Szczesny, då han mer eller mindre passade bollen rakt i magen på polacken. Bara en minut efter är det Arsenals tur att skapa ett vasst läge efter att Jack Wilshere och Mesut Özil kombinerat ett snyggt väggspel med varandra, men utan att hota De Gea på allvar. En väldigt skön start på matchen, åtminstone för den neutrale.
Det höga tempot i inledningen av matchen avtog dock kort därefter och det blev mer och mer och Arsenal började hålla i boll så där segt som man gör ibland, och David Moyes gjorde sitt bästa för att parkera en större buss än José Mourinho gjorde med Inter mot Barca i CL. De första 20-30 minuterna var det svårt att känna igen Manchester United, vilket man i och för sig inte har gjort på hela säsongen. Det var uppenbart att oavgjort var det resultatet Moyes var ute efter. Spelare som Mata och Rooney var knappt över egen planhalva. Den enda som kunde sticka om läget fanns var Robin Van Persie som lurade lite högre upp i planen.
Första halvlek hade inte så mycket mer att erbjuda tyvärr. Arsenal dominerade bollinnehavet men utan att skapa den där riktigt heta chansen som får publiken att jubla på Emirates. När Clattenburg blåste av den första halvleken var det oväntat mycket burop från hemmafansen, som visade att oavgjort inte var något dugligt resultat.

Andra halvlek:
Den andra halvleken började (tyvärr) inte lika oväntat och böljande som den första. Man U blev nästan än mer statiska och förutsägbara i med att Rio Ferdinand ersatte Rafael, vilket gjorde att Smalling fick ta högerflanken, så något vidare offensivt kantspel från ytterbackarna bjöd inte bortalaget på. Arsenal spelade bäst och hade i sedvanlig ordning bollinnehavet, men inte till någon särskild nytta eftersom inga bra målchanser skapades. Matchens kanske allra bästa spelare, Mesut Özil, gjorde sitt bästa för att bryta ner Uniteds tunga försvar, men det syntes att han saknade en Walcott eller Ramsey som ger honom mer alternativ i djupled.
Matchens bästa chans tillsammans med Van Persies friläge i den första minuten skulle dock komma tillslut.När det återstod ungefär 20 minuter av matchen slog Wayne Rooney ett perfekt inlägg till Robin Van Persie som nickade bollen stenhårt mot nättaket, men en jätteparad från Woijech Szczesny som lyckades styra bollen i ribban, stoppade den så omtyckte holländaren att sänka sin gamla klubb på sin f.d. hemmaarena.
Arsenal såg plötsligt lite rädda ut och gav Man U lite initiativ i matchen, och försökte ändra matchbilden lite genom att sätta in den vindsnabbe Alex Oxlade-Chamberlain istället för en svag Tomas Rosicky. Det hjälpte föga men som tur var så var Man U inte särskilt sugna på att gå upp och försöka avgöra heller. Arsenal skulle få sin superchans att avgöra en kvart från slutet när Bacary Sagna hittade sin landsman Olivier Giroud i straffområdet, men Giroud fick inte tån på bollen utan kunde se supportrarna sucka djupt och bollen gå ut till inspark. Det skulle visa sig vara Arsenals bästa chans i matchen. Santi Cazorla hade en halvbra chans i slutet också efter fint samspel med Mesut Özil men David De Gea hade en bra dag på jobbet och helt rättvist slutade matchen mållöst.