Medlemmar: 7780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsenal ta revansch mot de regerande mästarna?

Inför: Arsenal-Bayern München

ons 19 feb 2014 kl 01:18

Dags för tungmöte och åttondelsfinal i Champions League där de regerande mästarna Bayern München återigen kommer till Emirates Stadium. En match där Arsenal får räknas som stora underdogs.

Äntligen är Champions League tillbaka efter drygt två månaders frånvaro! Kanske önskar de flesta Arsenal-anhängare att man hade tagit den där förstaplatsen i gruppspelen, så man hade undvikit ett lag som Bayern München redan i en åttondelsfinal, men så blev det inte utan Arsenal ställs mot det lag som slog ut dem för nästan exakt ett år sedan, och även de regerande mästarna.

Arsenal går dock in i den här matchen som stora underdogs och kan, för första gången på länge, spela utan press. Något, kanske det enda som talar för en skräll på Emirates på onsdagskvällen. Skulle Arsenal åka ur CL så skulle det inte vara någon katastrof utan ligan och FA-cupen finns kvar, men Wenger har betonat hur viktig Champions League är för honom och vilade bland annat Tomas Rosicky mot Liverpool i helgen just för att han ska vara helt utvilad till stormötet mot Bayern. Sett till formen talar mycket för de tyska giganterna också. Guardiolas mannar vinner match efter match i såväl liga- och cupspel, samtidigt som Arsenal stått för svaga insatser mot både Liverpool och Manchester United i ligan. Gunners kommer dock med en skön seger i bagaget i FA-cupen mot Liverpool i söndags, en startelva som Wenger sade sig kunna göra 6-7 ändringar ifrån till mötet mot Bayern.

Bayern må vara regerande mästare och gå som tåget i alla möjliga möten men räkna med att spelarna kommer ihåg hur nära Arsenal faktiskt var att slå ut dem ur Champions League för ett år sedan. Med en Mesut Özil och ett överlag klart bättre fotbollslag än ifjol lär knappast spelarna i Bayern känna sig trygga inför matchen, speciellt inte tyskarna som vet hur bra Mesut Özil är. Bayern kommer också till spel utan sin superstjärna, Franck Ribery, som är skadad. En nyhet som ingen var gladare över än Bacary Sagna. Hur mycket det påverkar Bayern återstår att se, för även om Ribery är en fantastisk spelare så sitter det ett par dugliga killar på bänken i detta Bayern. 

Pep Guardiola har knappast försämrat Bayern utan har utökat passningsspelet ytterliggare och ett vant bollhållande Arsenal lär få det svårt att dominera bollinnehavet, vilket vi får se hur en spelare som Mesut Özil klarar. Bayern har också en klart bättre bänk och kan ändra matchbilden ganska direkt med sina klasspelare som får nöta bänk. Arsenal har fler skador och även Mikel Arteta skadad. Vi får hoppas att samtliga Arsenalspelarna spelar på sin absoluta topp - då är allt möjligt!

Statistik

  • Pep Guardiola har mött Arsenal två gånger på Emirates Stadium utan att vinna.
  • Bayern München har spelat 29 bortamatcher i Bundesliga utan att förlora.
  • Arsenal har förlorat sina tre senaste hemmamatcher i Champions League mot tyska lag (Dortmund, Bayern, Schalke)

Skador

Arsenal: Mikel Arteta är avstängd och Theo Walcott och Aaron Ramsey är borta sedan länge. Ramsey kan dock komma tillbaka till returmötet. Kim Källström, Abou Diaby och Thomas Vermaelen är dem övriga. Resten spelklara.

Bayern München: Franck Ribery och Xherdan Shaqiri missar definitivt mötet men är också de enda.

Troliga startelvor

Arsenal: Wojciech Szczesny - Bacary Sagna - Per Mertsacker - Laurent Koscielny - Kieran Gibbs - Mathieu Flamini - Jack Wilshere - Tomas Rosicky - Mesut Özil - Santi Cazorla - Olivier Giroud.

Bayern München: Manuel Neuer - Rafinha - Jerome Boateng - Dante - David Alaba - Phillip Lahm - Thiago Alcantra - Arjen Robben - Toni Kroos - Mario Götze - Mario Mandzukic