Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

I säsongens tidigare möte vann Arsenal med 3-1 på Stadium of Light och Mesut Özil gjorde sin debut för The Gunners.

Inför: Arsenal-Sunderland

fre 21 feb 2014 kl 19:23

Det är dags för spel i Premier League igen och ännu en hemmamatch. Sunderland kommer på besök till Emirates Stadium och inget annat än en seger är acceptabelt!

Efter veckans stormöte med Bayern München i Champions League är det återigen dags att ta tag i ligaspelet igen. Sunderland kommer resande norrifrån för ett möte i omgång 27 på Emirates Stadium. Många supportrar har via sociala medier kritiserat spelare på individnivå efter onsdagens match. Mesut Özil är framförallt en spelare som stått i centrum efter hans straffmiss och det har diskuterats flitigt om hans mentala inställning till att jobba för laget. Arsene Wenger har dock under fredagens presskonferens försvarat honom och jämfört han med Dennis Bergkamp och hans straffmiss mot Manchester United i omspelet av FA-Cup semifinalen 1999. Kan nämnas att den legendariske holländaren kommer få en egen staty utanför Emirates presenterad inför lördagens match. 

Det är över en vecka sedan Arsenal spelade sin senaste match i ligan. Då var det Manchester United som kom på besök till Emirates Stadium och det slutade mållöst efter en sämre insats från laget. Omgången innan det var det den miserabla matchen på Anfield som slutade 5-1. Som ni märker gäller det under lördagen att återta kommandot i ligan då det är tjugo dagar sedan den senaste vinsten i ligan, hemma mot Crystal Palace. Helgens match mot Sunderland är sista matchen i februari innan man går in i mars månad som kommer bli avgörande för utgången utav den här säsongen.

Sunderland är ett lag som verkligen har blandat och gett under denna säsong. Senast kommer man från en seger hemma mot Southampton i FA-cupen med 1-0. I ligan förlorade man senast mot Hull som även den spelades på hemmaplan. Innan det tog man dock en stärkande vinst i Tyne Wear derbyt borta mot Newcastle med hela 3-0. Laget placerar sig just nu på en artonde plats och är alltså i största grad inblandade i nedflyttningsstriden. Varje match är alltså oerhört viktig för deras överlevnad i Premier League. För Sunderland väntar dock en final på Wembley mot Manchester City i ligacupen nästa helg och säkerligen ligger nog en del fokus både hos spelare och supportrar redan där. I semifinalen besegrade man Manchester United på Old Trafford efter en avgörande straffläggning.

Lördagens match kommer säkerligen domineras spelmässigt utav Arsenal och det gäller att man kan ta tillvara på dem målchanserna man skapar. Målvakten, Vito Mannone lämnade Arsenal för Sunderland under sommaren 2013 och gör under lördagen comeback på Emirates Stadium för första gången. Det är alltså honom laget ska försöka få hål på och precis som så många gånger tidigare brukar gamla Arsenal-spelare prestera på sin absoluta toppnivå när man ställs mot The Gunners igen.

Up The Arsenal!

Statistik

  • Tre utav de fem senaste mötena lagen emellan på Emirates Stadium har slutat mållöst.
  • Sunderland har endast vunnit ett utav de tjugo senaste mötena med Arsenal. Senaste gången de lyckades vinna borta mot Arsenal var i november 1983.
  • Arsenal har just nu tagit 56 poäng från 26 matcher i Premier League. Det är åtta poäng färre än under samma period 2003/04 när man senast vann ligan.
  • Av de tio ligamatcher där man varit ledning i halvtid den här säsongen har man lyckats vinna samtliga. Det är bäst facit bland alla lag i Premier League.

Skador

Arsenal: Wenger har meddelat att det kommer göras förändringar i startelvan från onsdagens match. Kieran Gibbs startade bland annat då och kommer missa mötet med Sunderland på grund utav en skada i baksida lår. Det är oklart hur länge han blir borta men rapporter säger att det inte ska vara för allvarligt. Mikel Arteta är tillbaka efter avstängning. Thomas Vermaelen är ungefär en vecka från att vara tillbaka i spel. Kim Källström, Theo Walcott, Aaron Ramsey och Abou Diaby är fortsatt långtidsskadade.

Sunderland: Gästernas skadelista är betydligt kortare. Steven Fletcher kan vara tillbaka i spel efter att ha dragits med en achilles-skada. Även Carlos Cuellar kan göra comeback efter en kortare frånvaro med höftproblem. Kevin Westwood är långtidsskadad. Försvararen, Wes Brown är avstängd.

Troliga startelvor

Arsenal:
Wojciech Szczesny – Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Nacho Monreal – Mathieu Flamini, Tomas Rosicky – Alex Oxlade-Chamberlain, Santi Cazorla, Lukas Podolski – Olivier Giroud.

Sunderland:
Vito Mannone – Phillip Bardsley, Santiago Vergini, Marcos Alonso, John O´Shea – Liam Bridcutt, Ki Sung-Yueng, Jack Colback – Fabio Borini, Adam Johnson, Jozy Altidore.