Medlemmar: 8917 st.

Usel insats och förlust efter ett straffmål

Usel insats - och förlust mot Stoke

lör 1 mar 2014 kl 18:05

Arsenal tappar i toppracet efter den svaga insatsen och förlusten borta mot Stoke.

Stoke vann med 1-0 efter att Jonathan Walters rullat in en straff bakom Wojciech Szczesny i mitten av den andra havleken och The Gunners tappar nu mark i toppstriden i och med att Chelsea vann på Craven Cottage. Arsenal är nu fyra poäng bakom Chelsea som leder ligan med  poäng.

Arsenal har historiskt sett haft det tufft på Britannia Stadium och det skulle inte bli någon skillnad idag. Första 45 minuterna i solskenet (!) i Stoke var hårda och det jämna.
Det var faktiskt tunt med bra riktigt heta lägen och det dröjde nästan en halvtimme innan Olivier Giroud fick iväg första försöket på mål, men nicken var tam och Begovic kunde enkelt rädda.
Minten senare sköt Peter Crouch i burgaveln och publiken på Britannia Stadium trodde det var farligt.
Så var det inte.

Det var Lukas Podolski som hade den kanske bästa läget i 33:e minuten men tyskens skott i vänsterläge i boxen gick långt utanför.
Två distansskott är också värda att nämna från det första 45 minuterna.
Glenn Whelan lossade för Stoke från 25 meter. Szczesny var på sin vakt i Arsenalkassen.
Minuten senare var det Santi Cazorlas tur – men Begovic räddade.
0-0 i paus.

Stokes fula spel fortsatte efter paus och de gick stundtals hårt åt Olivier Giroud som åkte på en tung smäll precis före paus och flera stämplingar efter halvtidsvilan.
Hemmalaget skapade även den bästa chanserna – och då främst genom Peter Crouch. Szcszesny fumlade med en hörna och Crouch var nära, men Koscielny rensade.
Den långe anfallaren testade minuterna senare en cykelspark och var nära att få träff på en frispark i den 53:e minuten.

Arsene Wenger gjorde sitt första byte efter 65 minuter när han tog ut Lukas Podolski för att få fart på Arsenals haltade spel.
Det gav dock ingen större effekt för i den 76:e minuten slog Walters upp bollen på handen på Kosicleny och domaren Mike Jones dömde straff. Han tog också hand om straffen och rullade bollen enkelt i mål bakom Szczesny.
1-0 Stoke.

Nu hade Wenger inget val. In med både Oxlade-Chaberlain och Sanogo för att jaga mål. I den 85:e minuten fick The Gunners ett bra frisparksläge, men Artetas skott gick i muren.
Det var ett mycket blekt Arsenal som förstökte jaga kvittering. Med både Sanogo och Giroud, och stundtals även Mertesacker, kom knappt en boll in i boxen i slutet.
Stoke hade inga som helst problem att försvara sig.
Så med 1.10 kvar att spela fick Sanogo ett jätteläge på ett fin pass av Oxlade-Chaberlain, men skottet var bedrövligt och flera meter över.

Förlusten var Arsenals sjätte för säsongen och i och med att Chelsea vann är nu gapet upp till serieledning fyra poäng.