Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cazorla är pokalsugen - en bra start är att leverera på lördag.

"Jag vill avsluta karriären med en pokal"

ons 9 apr 2014 kl 18:03

I en omtalad intervju med Sport 360 berättar Sani Cazorla att det är dags för Arsenal att vinna en titel - annars kommer mittfältaren att se över sina alternativ.

Det har blivit en del snack efter den intervju som publicerades idag av Sport 360. Arsenal har rasat ihop fullständigt de senaste två månaderna och från att ha legat etta i ligan i februari är man nu tio poäng bakom Liverpool.
Enda realistiska chansen till en titel den här säsongen är FA-cupen där Arsenal spelar semifinal mot Championshiplaget Wigan på lördag.
Och kommer att ställas mot antingen Hull eller Sheffield United i en eventuell final.
-Jag vill vinna titlar, det var därför jag kom till Arsenal, säger Santi Cazorla.
- Alla fotbollsspelare vill vinna titlar. Vi har gått många säsonger utan att vinna någon. Om vi inte vinner en titel, så kommer jag leta efter en klubb som kan göra det. Jag vill inte stänga några dörrar. Jag har ett kontrakt med Arsenal på ytterligare två år, då är jag 31 och kommer utvärdera mig själv och välja den bästa lösningen. Hur som helst skulle jag gärna återvända till Spanien.

Om den senaste tidens tunga resultat säger Cazorla:
-Vi har haft otur i flera matcher. Vi hade massor av chanser när att vinna när vi mötte Manchester United och sedan har vi Özils straffmiss mot Bayern. Vi kunde komma tillbaka efter det i Champions League.
- Och förlusten mot Stoke ... Man kan inte förlora mot Stoke om man vill vinna ligan. Vi har inte haft vinnarmentaliteten. Vi måste tro på os själva mer. Ibland kan man bli bekväm och inte kämpa tillräckligt, men Arsenal är och har alltid varit en historisk fotbollsklubb och vi måste se framåt.

Den spanske mittfältaren ger sig även in i transferspekulationerna och säger att han gärna vill se Real Madrids keeper Iker Casillas i laget - även om han också säger att The Gunners har ett bra spelarmaterial.
- Arsenal har allt för att lyckas. Historia, infrastruktur, en fantastisk arena med fantastiska spelare. Men vi måste bli bättre i viktiga moment och signa de bästa spelarna. Gör du inte det kan man hamna efter. Det är det som är skillnad mot andra klubbar. Manchester City är ett bra exempel, som har köpt Fernandinho och Negredo eller Manchester United som har köpt Robin van Persie och Juan Mata. Arsenal vet vad som behövs nästa säsong och det är omöjligt att vinna en titel om man inte har de här sakerna.