Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lukas Podolski i mitten blev tvåmålsskytt mot Hull City. Här tillsammans med Giroud och Sagna.

Podolski: ”En match i taget”

sön 20 apr 2014 kl 20:31

Efter dagens vinst borta mot Hull City har supportrarna börjat drömma om spel i Champions League nästa säsong – men matchvinnaren Lukas Podolski menar att det är viktigt att ta en match i taget.

Efter två gjorda mål i senaste matchen mot West Ham United var det återigen dags för Lukas Podolski att fira dubbla mål. Den här gången var motståndet Hull City. Ett lag som Arsenal kommer att ställas mot i FA-cup finalen den 17 maj i säsongens sista match.
Podolskis dubbel samt Aaron Ramseys mål innebar att Arsenal återigen tagit kommandot om fjärdeplatsen i ligan. Efter att Everton vann sin match mot Manchester United senare under eftermiddagen innebär det att Arsenal har en poäng mer än de blåa från Liverpool.
Det är med andra ord en jämn och spännande avslutning som står runt hörnet. Enligt Lukas Podolski är det viktigt att behålla koncentrationen och ta en match i taget.
- Det är viktigt att sluta fyra i ligan, men det är också viktigt att ta en match i taget. Nu ser vi fram emot nästa match mot Newcastle, för varje match är viktig.

En uppenbart het Lukas Podolski har nu bidragit med fyra mål på sina två senaste Premier League framträdanden. Hans position har det tidigare varit diskussioner kring, men enligt tysken är det tränarens beslut att avgöra var han ska spela.
- När du gör mål pratar ingen om var du spelar på planen. Tränaren fattar beslutet om var jag ska spela. Det viktigaste är att vi får med oss de tre poängen.

Den andra målskytten i matchen, Aaron Ramsey, var också nöjd med resultatet och menar att det är viktigt att behålla positionen i ligan.
- Det var viktigt för oss att åka hit och vinna för att behålla positionen i ligan.

Arsenal kommer som bekant att ställas mot Hull City den 17 maj i FA-cup finalen på Wembley. Walesaren menar att det kommer bli en svår match, även om Arsenal har psykologiskt övertag i och med de dubbla vinsterna i ligaspelet.
- Vi har vunnit mot Hull två gånger men kommer inte att vinna enkelt i finalen. De är välorganiserade, hotar med inlägg och vi kan inte spela på tidigare insatser mot dem.