Medlemmar: 8705 st.

Laurent Koscielny trivs mot Newcastle

Arsenal hade lekstuga med Newcastle

tis 29 apr 2014 kl 00:12

Arsenal hade inga som helst problem med att spela ut det formsvaga Newcastle. Slutresultatet skrevs till 3-0 för Arsenal.

Arsenal verkar vara på fötter igen nu efter ännu en komfortabel seger, denna gången mot Newcastle som aldrig ens var nära att hota Arsenal i den här matchen. Ett i 90 minuter försvarande Newcastle var nog relativt nöjda med att siffrorna inte blev ännu större än 3-0. Mesut Özil och Aaron Ramsey var än en gång Arsenals bästa spelare offensivt där den förstnämnda stod för ett mål och en assist. Den här segern gjorde att Arsenal nu har ett fyra poängs försprång ner till Everton i kampen om fjärdeplatsen.

Matchen inledes på ett väntat sätt, med ett Arsenal som ägde bollinnehavet och ett Newcastle som ställde upp med ett ganska lågt försvar utan att göra några större tendenser till att försöka ta bollen ifrån hemmalaget. Det var dock, som många gånger förut den här säsongen, ett segt Arsenal som mest passade runt bollen istället för att attackera mot Newcastles svaga defensiv. Publiken på Emirates var sådär trötta och oengagerade som den kan vara ibland på Emirates. Detta smittade av sig på spelarna som såg tröga ut och gick ner i Newcastles tempo istället för att dra upp det.

Arsenal skapade efter ungefär en kvart spelat sitt första läge, en volleyträff från Mesut Özil som så när hittade nätmaskorna bakom Tim Krul. Efter det hände lite mer och Arsenal började hitta lite ytor, men inga jätteheta lägen skapades. Först i den 26.e minuten skulle en riktigt bra chans skapas och vem annars om inte Laurent Koscielny var det som tog tillvara på denna målchans? Santi Cazorla slog en fint avvägd frispark bakom Newcastle-försvaret, en boll som Laurent Koscielny kunde styra in och skjuta 1-0 för Arsenal och därmed fortsätta sitt fina facit mot Newcastle (avgjorde förra säsongens sista match mot Newcastle).

Efter ledningsmålet var det ett helt annat Arsenal och man kunde helt plötsligt känna igen Gunners. Riktigt vacker fotboll spelades stundtals och Lukas Podolski var bara minuten efter 1-0 målet nära att uttöka ledningen för Arsenal. Chanser efter chanser skapades och inte helt oväntat kom även 2-0 innan paus. Olivier Giroud frispelades efter en Fábregas-liknande passning från Aaron Ramsey. Den långe fransmannen hade all tid i världen med Krul och en snabbt springande Mesut Özil visade sig fri bredvid, men Giroud dissade Özil och gick på eget avslut istället. Helt fel val skulle det visa sig då skottet gick rakt på Krul men holländaren släppte retur, men inte heller där lyckades Giroud överlista Newcastle-målvakten, men denna gången gick returen till Özil bara några meter från mållinjen och där missar man inte om man kostar ca 400 miljoner kronor. 2-0 för Arsenal efter den första halvleken.

Den andra halvleken började som den första slutade, nämligen med ett överlägset Arsenal som dominerade matchen fullständigt. Firma Ramsey och Özil såg riktigt vassa ut och kombinerade med många fina passningar sinsemellan. En hel del halvchanser skapades som helt klart kunde resultera i mål, men Tim Krul stod, trots siffrorna, för en bra match och höll nere siffrorna något. I den 66.e minuten skulle han dock få kapitulera för tredje gången under matchen. Matchens lirare, Mesut Özil, fick bollen från Aaron Ramsey (vem annars? på vänsterkanten och böjde in ett perfekt inlägg på pannan på Olivier Giroud, som snyggt styrde in 3-0 och matchen var avgjord.

Några minuter efter det togs matchens giganter, Ramsey och Özil, ut till förmån för Flamin och Rosicky. Något som dämpade Arsenals anfall en aning. Det syntes att Arsenalspelarna inte var särskilt intresserade av att anfalla under slutdelen av matchen och tempot höll plötsligt division 4 klass i Sverige - typ. När domare Neil Swarbrick blåste av matchen hade redan halva Emirates lämnat och Newcastle-spelarna också som fick skämmas inne i omklädningsrummet. Arsenal var inte världsklass, utan Newcastle höll inte Premier League-klass - så kan man sammanfatta matchen. 3-0 blev slutsiffrorna och med två matcher kvar att spela talar inte mycket för att fjärdeplatsen blir Evertons. Det här innebär nog att Arsenalspelarna kan koncentrera sig på den stora matchen mot Hull i FA-cupfinalen den 17.e maj.