Medlemmar: 7266 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Höstmötet slutade 1-1. Vinner vi nu?

Inför: Arsenal-West Bromwich

sön 4 maj 2014 kl 00:10

Nedflyttningshotade West Bromwich gästar på söndagen Emirates Stadium - en betydelselös match för hemmalaget som dock hoppas visa fin form inför FA-cupfinalen.

Efter en blytung mars månad för Arsenal verkar nu saker och ting stå till rätta igen hos Wengers mannar, som har tre raka segrar i ligan och börjat visa tendenser på det fina spelet Gunners visade upp i höstas. I och med Evertons förlust mot Manchester City går Arsenal in i den här matchen utan någon press alls, då man kommer att sluta fyra hur det än går. Det finns en teoretisk möjlighet att sluta trea men då måste Chelsea förlora sina två kvarstående matcher samtidigt som Arsenal vinner sina matcher som är kvar. Det ska så klart extremt mycket till och frågan är om någon av spelarna tror att det ska gå. Om Wenger tror på det får vi se på startelvan, som troligen kommer att varieras en aning där några unga killar som inte fått så värst mycket speltid under säsongen mycket väl kan få starta i en sådan här match.

Matchen ska dock inte snackas ner helt och hållet, för även om Arsenal inte kan röra på sig i tabellen så är det en FA-cupfinal mot Hull som väntar om bara två veckor på Wembley. Det är även säsongens sista hemmamatch och inte vill spelarna avsluta, vad som kan bli en fin säsong vid vinst i FA-cupfinalen, med en chockförlust mot bottenlaget West Bromwich på hemmaplan. Det skulle nog vara skönt för Arsenal om man vann de två återstående matcherna för att gå in i FA-cupfinalen med fem raka segrar och känna att man har medvind och självförtroende. Det ska bli spännande att se hur taggade Arsenalspelarna för laget som står på andra sidan planen kommer definitivt att vara det.

Ja, West Bromwich kommer garanterat att vara redo för den här matchen. Deras sits ska dock inte överdrivas, för även om möjligheten definitivt finns att Albion åker ur, så talar det mesta (nästan allt) för att Jonas Olsson och West Bromwich får spela Premier League fotboll även nästa säsong. Albion kan exempelvis förlora mot Arsenal för att sedan, några timmar senare, fira att PL-kontraktet till nästa säsong är klart. Allt detta beror på Norwich som har en tuff hemmamatch mot Chelsea precis efter Albions match. Räkna dock med att West Bromwich vill undvika all dramatik i botten så det blir inget Albion på halvfart som väntar för Gunners.

West Bromwich kommer till den här matchen med en otroligt skön seger i bagaget mot West Ham. En match som ser ut att ta Birmingham-laget till ett nytt kontrakt. Den segern lär göra att man kommer till Norra London med ett hyggligt självförtroende. Att avsluta säsongen med en rad segrar och en skön bortaskalp mot Arsenal är säkert något som skulle få supportrarna på mycket bättre humör, efter en rätt så tuff säsong. 

COYG!

Statistik

  • Arsenal har inte förlorat på hemmaplan i ligan sedan premiären mot Aston Villa (1-3)
  • West Bromwich har vunnit 1 av 30 bortamatcher mot Arsenal de senaste 30 åren
  • West Bromwich är det laget som spelar flest oavgjorda matcher i Premier League (15 st)

Skador

Arsenal Ja, Gunners skadeläge ser bättre och bättre ut. Även om några spelare saknas till den här matchen så är många på väg tillbaka. Wilshere och Gibbs väntas vara spelklara till FA-cupfinalen. Alex Oxlade-Chamberlain kan även han vara tillbaka till den matchen men han väntas vara ett större frågetecken. Den senaste att läggas till i skadestugan är Bacary Sagna, som är ett frågetecken till den här matchen, och kommer att testas sent. Det mesta talar för att han vilar den här matchen, i vilket kunde ha blivit hans sista match på Emirates någonsin. Thomas Vermaelen har lite halvskador och ser ut att missa mötet med Baggies. Abou Diaby är tillbaka men är fortfarande inte redo för A-lagsfotboll. Sedan tidigare är Theo Walcott och Ryo Myiachi långtidsskadade.

West Bromwich Ridgewell och Gera är de två enda som definitivt missar den här matchen, men McAuley är tveksam och kommer troligen inte till spel. Annars förväntas alla vara friska.

Troliga startelvor

Arsenal

Wojciech Szczesny – Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Nacho Monreal – Aaron Ramsey, Mathieu Flamini – Tomas Rosicky, Mesut Özil, Lukas Podolski – Olivier Giroud.

West Bromwich

Ben Foster - Steven Reid, Craig Dawson, Jonas Olsson, Billy Jones - Youssouf Mulumbu, Graham Dorrans, Morgan Amalfitano, Stephané Sessegnon, Chris Brunt - Victor Anichiebe