Medlemmar: 8780 st.

Olivier Giroud gjorde matchens enda mål.

Arsenal vann säsongens sista hemmamatch

sön 4 maj 2014 kl 16:57

Arsenals sista hemmamatch för säsongen slutade med en komfortabel 1-0 seger mot West Bromwich Albion.

Efter Evertons förlust igår mot Manchester City var det en betydelselös match som väntade för Arsenal på söndagen mot bottenlaget West Bromwich Albion. Wenger vilade några spelare och bjöd inte på någon stor show, men Olivier Girouds tidiga ledningsmål räckte för att Arsenal skulle ta tre poäng i en solig eftermiddag på Emirates Stadium. Nu väntar en match mot Norwich i ligan för att sedan förbereda sig helt på FA-cupfinalen.

Det var inte något skönspel som öppnades i det soliga vädret på Emirates, däremot en väntad matchbild. Arsenal dominerade bollinnehavet direkt och tog greppet om matchen, men utan att skapa några riktigt heta chanser. Några skott här och där kom från Giroud, Cazorla och Flamini men Foster såg stabil ut i målet.

Den 14:e matchminuten skulle dock Foster vara tvungen att ge upp, detta efter en hörna som Cazorla tog hand om. Den lille spanjoren hittade Olivier Giroud, som sprang ifrån sig sin markering, och enkelt nickade in 1-0 för hemmalaget. Inte orättvist på något sätt då West Brom knappt hade rört i bollen den första kvarten. Fransmannens 16.e mål för säsongen i Premier League.

Efter ledningsmålet fortsatte Arsenal att trycka på, mycket tack vare Mesut Özil som stundtals blixtrade till och visade varför Wenger öppnade den stora plånboken för just honom. Just Özil var dirigenten i vad som höll på att bli 2-0, när Özil, med en perfekt passning bakom bortaförsvaret, hittade sin landsman Podolski, som passade snett bakåt till Cazorla. Endast en fin räddning från storspelande Foster stod ivägen för det skottet. Mycket mer än så hände inte under den första halvleken. Flamini var på skotthumör och Arsenal skapade lite halvchanser och resultatet hade mycket väl kunnat stått 2-0 eller 3-0. West Brom? En chans kunde bortalaget mäkta sig med - ett långskott från Dorrans som Szczesny kunde stoppa trots vissa problem.

Om den första halvleken var något sömnig så var första 15-20 minuterna desto sömnigare. Det var, so vanligt, ett Arsenal som höll i bollen och West Brom gjorde inte så mycket åt det. Det syntes dock ganska tydligt på Arsenalspelarna att den här matchen inte gällde något, därför tenderade man ofta att lägga det där extra passet istället för att gå lite rakare på mål. Den första riktigt heta målchansen kom så sent som i den 76:e minuten, när bollen efter lite flipperspel, hittade fram till Lukas Podolski, som lossade sin vänsterkanon. Träffen var halvdan men bollen kunde ändå skruva sig farligt värre för Foster i målet, som dock räddades av stolpen.

Efter det steppade Arsenal upp lite. Tomas Rosicky och Kim Källström byttes in och när "lilla mozart" är på banan så har Arsenal en tendens att sätta lite fart på grejer. Inte riktigt den skillnaden som han brukar göra skedde väl men han såg, liksom Källström, ut att vara på tårna och Arsenal höjde sig helt klart efter dessa två byten. Målen ville dock inte trilla in utan istället kunde bortalaget skaffa sig några halvchanser och en hel del hörnor. Trots denna lilla forcering för West Brom så var man aldrig riktigt nära en kvittering utan 2-0 var närmare än 1-1. Något mer mål kom dock inte utan domare Mike Jones blåste av matchen och båda lagen verkade rätt så nöjda med sina insatser. Arsenals sista hemmamatch för säsongen slutade med seger - 1-0.