Medlemmar: 8510 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Özil och Podolski jublar över 6-1-segern mot Armenien.

Arsenalspelarna redo för VM

tis 10 jun 2014 kl 15:08

VM-slutspelet i Brasilien närmar sig med stormsteg och många av våra spelare ska dit. I helgen spelades de sista träningsmatcherna innan turneringen och nedan följer en summering av spelarnas insatser.

Spanien genrepade i Maryland genom att besegra El Salvador med 2-0. Santi Cazorla byttes in i paus och fick se David Villa göra båda målen.

I Tysklands VM-genrep mot Armenien i Mainz lämnades både Lukas Podolski och Mesut Özil utanför startelvan medans Per Mertesacker bildade mittlås tillsammans med Mats Hummels. De båda bänkade tyskarna fick sedan hoppa in på varsin sida av halvtidsvilan och levererade direkt. Podolski noterades för hela tre assist och ett mål och Özil var den som assisterade vid Podolskis mål. Slutresultatet skrevs till 6-1. En viktig detalj är att Marco Reus missar VM och detta öppnar upp för att vi ska få se mer av Podolski och Özil i VM.

Frankrike tvålade dit Jamaica med hela 8-0 och Olivier Giroud spelade 71 minuter som central anfallare och noterades för ett mål och en assist. Laurent Koscielny fick se hela matchen från bänken.

Englands genrep mot Honduras i Miami var ingen toppmatch. 0-0 blev slutresultatet och fult spel från Honduras sida präglade matchen. Jack WIlshere byttes in direkt efter halvtidsvilan och fick en halvlek i benen. Alex Oxlade-Chamberlain deltog ej efter sin knäskada och är fortfarande ett frågetecken som behöver rätas ut inför Englands premiärmatch mot Italien på lördag.

Thomas Vermaelen såg hela matchen från bänken när Belgien besegrade Tunisien med 1-0. Hans prestation förra veckan mot Sverige förbättrade inte hans chanser till en startplats i VM.

Johan Djourou satt även han på bänken i 90 minuter när Schweiz vann 2-0 mot Peru.

Joel Campbell noterades för 86 spelade minuter när hans Costa Rica spelade 1-1 mot Irland.

VM sparkar igång på torsdag med Brasilien-Kroatien. Första Arsenalspelare ut i hetluften blir Santi Cazorla när hans Spanien möter Holland på fredag 21:00.